På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn alla cookies Avböj tredjepartscookies
Välkommen in Idag har vi öppet

Nya smaker intar källarvalven

Den 18 november intar kocken Magnus Lindströms berömda restaurangkoncept Swedish Taste NK Göteborgs nyligen invigda källarvalv. Ett koncept som erbjuder allt från middagssittningar och afterwork till saluhall med noga utvalda råvaror för hemmakocken.

Intervju
Swedish Taste drivs under regi av kocken Magnus Lindström.

NK Göteborgs nya matkoncept

Efter två års restaurerande slår NK Göteborg upp portarna för de kulturmärkta källarvalven på Nedre plan och gör plats för Swedish Taste. Konceptet, som grundades 2008 av den prisbelönte kocken Magnus Lindström, har fått flera utmärkelser i White Guide och är känt för sin kärlek till råvaran. Swedish Taste finns redan i centrala Göteborg och Stockholm och det är med spänning och en önskan om att förmedla den helhetskänsla som konceptet står för som Lindström nu inviger NK:s nya ytor.  

– Det ska vara naturligt att mötas här efter en shoppingrunda i varuhuset. Med ett brett utbud ska det alltid finnas en anledning att gå hit, säger Magnus Lindström i en intervju med NK. 

Från ostronbar till gourmetkasse.

Swedish Taste slår samman restaurang och saluhall i ett. Med saluhallens unika råvaror och ingredienser för spännande middagar och en champagne- och ostronbar för fredagens afterwork precis intill, blir det nya konceptet en lyxig start på helgen.

– En bra afterwork ska erbjuda en chans att koppla av. Det kan vara med en kaffe i vår saluhall eller med ett glas champagne i baren, menar Lindström.

Att restaurangkonceptet riktar sig till den matlagningsintresserade råder det inga tvivel om. Förutom omsorgsfullt utvalda råvaror kommer det även att finnas köksredskap, samt en keramikserie framtagen tillsammans med lerverkstaden Västergården att köpa i saluhallen. Allt hand i hand med Swedish Tastes filosofi – att matlagning är ett hantverk.

I samband med öppningen lanserar restaurangkonceptet även en gourmetkasse med allt du behöver för en lyckad helgmiddag. Beställ en kasse, hämta upp produkterna på NK och laga en hemmamiddag med lyxiga råvaror.

När NK frågar Magnus Lindström om bra tips inför middagsbjudningen rekommenderar han att hålla det enkelt:

– Förbered så mycket du kan för att undvika en hel kväll i köket. Skaldjur är perfekt att bjuda på. Råvarorna är i princip färdiga och de flesta älskar det.

Läs mer

Hitta Swedish Taste i varuhuset.

Upptäck och läs mer
Dela