På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

VÅRMENY À LA FRANTZÉN.

Med råvaran i fokus, både vackra och hälsosamma, har stjärnkockarna Viktor Westerlind från Frantzén och Fredrik Björlin från Bobergs Matsal komponerat fyra utsökta rätter - konstnärlig njutning för öga och gom.

Materialet kommer från STIL nr 35 våren 2017. Fotograf: Gustav Almestål/LundLund.

Recept

Sotad pilgrimsmussla med ostronvinaigrette.

—Som en salt kyss från havet är ostronet lika vackert som delikat. Detta mytomspunna skaldjur, som även sägs vara ett afrodisiakum, är fullproppat med både nyttiga mineraler och vitaminer. Allra oftast avnjuts de au naturel men i denna rätt fungerar ostronet som spännande smakförhöjare i vinägretten som passar utmärkt med den sotade pilgrimsmusslan. /Fredrik Björlin

Se hela receptet här.
Recept

Stekt torsk med savoykål.

—Kål är en nygammal supergrönsak som kan tillagas på mängder av olika sätt. I vår region är kålen en otroligt vacker och stabil partner åtta månader om året. Den tillför både goda smaker och en mängd nyttiga antioxidanter. Till en fin bit torsk, serveras här kålen stuvad i smör med rostad vitlök och ansjovis, för att förhöja kålens grundsmak umami. / Viktor Westerlind

Se hela receptet här.
Recept

Sallad på hummer med salmalax.

—Hummern är en riktig klassiker, en lyxig delikatess som håller jämn och hög kvalitet året om. Rik på protein är den även ett exklusivt och mer miljövänligt alternativ till kött. Dess fantastiska smak och stora härliga bitar gör hummern till ett förhållandevis prisvärt skaldjur. För att lyfta behöver den lite fett, syra och fräschör, därför paras den här fantastiskt fint med en frisk apelsinvinaigrette med inslag av söt vanilj. /Viktor Westerlind

Se hela receptet här.
Recept

Fullkornspannkaka med citrussallad.

—Det finns en vuxen smak i grapefrukt som jag gillar. Den har en fin fruktighet med bra sötma men även en fräschhet och mogen beska. Här lättar citrusen upp pannkakorna, som annars lätt kan bli tunga, och adderar fräschör till den kryddiga kanelen och den söta, lite murriga dadelsirapen. Men grapefrukten balanserar inte bara upp desserter och fetare mat. Denna superfrukt har mängder av goda hälsoeffekter och hjälper bland annat den som vill hålla vikten eller sänka blodsockret . / Viktor Westerlind

Se hela receptet här.
Dela