Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Linn Eklund Grand Old

Linn Eklund och Emily Gullbo gör om Dior.

Markerade axlar och volym blev ledstjärnor när modeprofilen och Beckmansstudenten tog ett gammalt mönster från NK:s Franska damskrädderi och uppdaterade det till 2021.

Linn Eklund Grand Old

Linn Eklund är en av samtidens mesta mångsysslare och har inspirerat många med sin lekfulla och osvikliga stilkänsla både som bloggare och med sitt populära Instagramkonto. Tillsammans med Fanny Ekstrand driver hon även Hobnob Journal, en nättidning om mode och skönhet.

I samarbete med NK har hon och modedesignern och Beckmansstudenten Emily Gullbo nu fått i uppdrag att göra en av tre nytolkningar av plagg som en gång syddes upp av de flinka händerna på NK:s Franska damskrädderi. Deras mönster: en klassiskt enkel, svart klänning efter förlaga från franska modehuset Dior.

Den första tanken, berättar Linn Eklund och Emily Gullbo, var att de ville ha mycket volym i sin nytolkning. Efter en veckas intensivt jobb i studion landade de i en asymmetrisk, vit långklänning med markerade axlar och en svart knapp som kontrast.

Det var tyget som fick styra dem i valet av design. Först tittade de på ett silkestyg för att kunna göra stora ärmar men snart kom de fram till att de ville behålla trikåkänslan och då valde de ett trikåtyg som de tyckte kändes mer modernt. Samtidigt bestämde de sig för att arbeta med vaddar, för att klänningen skulle få ett mer nutida snitt.

– Det ligger i tiden nu med riktigt markerade axlar. Man får så mycket attityd av det. Sedan kom vi fram till att vi såklart ville använda oss av knappen, för den var ju så himla ikonisk på Dior-plagget, säger Linn.

Hur tänkte ni med färg?
Linn: Det blev vitt! Och eftersom att originalklänningen var svart med vit knapp, så tänkte vi att vi gör en omvänd version av det. 

Hade ni någon koppling till Dior sen innan?
Linn: Nej, men samtidigt är ju Dior ett av världens mest betydande modehus så det är en otrolig ära att få tolka för oss båda. 

Känns det som att era personligheter är med i den färdiga klänningen?
Emily: Absolut. Den är lite experimentell och kaxig, men ändå snäll.
Linn: Och kvinnlig, cool, och lite sportig.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet