Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Nellie Kamras Grand Old

Stand Studio gör modern magi av mönster från NK:s Franska.

Med utgångspunkt i en kappa som syddes upp 1965 har Nellie Kamras och STAND STUDIO skapat ett nutida ytterplagg som verkligen får bäraren att stå ut.

Stand Studio Grand Old

Nellie Kamras är kvinnan bakom STAND STUDIO, ett varumärke som är känt för sina ytterplagg och fuskpälsar i starka färger och mönster. Hon är praktiskt taget uppvuxen i branschen – hennes pappa drev ett företag inom skinn – och STAND STUDIO har blivit ett av de mer framgångsrika av unga svenska modeföretag sedan hon startade det 2014.

Idag presenterar STAND STUDIO sina kollektioner i Köpenhamn och Stockholm under respektive modevecka – samtidigt har det internationella intresset vuxit sig allt starkare. Det har visat sig att det inte bara är svenska kvinnor som uppskattar mixen av skandinavisk renhet med en lekfull färghantering – både Katy Perry och Kourtney Kardashian är fans.

Vi har bjudit in Nellie Kamras för att göra en nytolkning av ett plagg från NK:s Franska Damskrädderi – i det här fallet ett plagg som 1965 syddes upp till den glamourösa Ebba Sachs (äkta hälft till Herbert Sachs, son till NK:s grundare Josef Sachs).

– Vi fick ett originalmönster som vi använde för att skapa den här kappan, fast i en ”STAND-anda”, berättar Nellie Kamras.

Hur gick ni tillväga?

– Vi har använt ett av de mest typiska STAND-material vi har: fuskpälsen. Det har såklart varit viktigt att behålla originaldetaljer i form av silhuetten, den typiska 60-talskragen och den lite kortare ärmen. Vi har sedan valt en korallröd och en lavendellila färg. Det blev bra och man känner liksom en 60-talsanda. 

Varför valde ni så starka färger?

– Vi jobbar mycket med färg, det är faktiskt lite det som blivit synonymt med STAND STUDIO. Vi pushar färggränserna och det är väldigt kul att se att det i dag är en mycket större efterfrågan på färg än det har varit förut. 

Hur tror du det kommer sig?

– Jag tror framför allt att det inte är ett  särskilt svårt köp med en fuskpälskappa. Det är inte en jätteinvestering och då kan man kosta på sig att vara lite mer lekfull. Det är lite idén med det vi gör, att det ska vara kul och att det ska vara lätt att ta till sig. Jag ser allt från 15-åriga tjejer till 80-åriga damer ute på stan i neonrosa STAND-kappor och då blir man glad. 

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet