Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK Herrtrend Casablanca

5 stora snackisar inom herrmode för hösten 2021.

Höstens stora snackisar inom mode för honom har inte bara varit en fråga om trender. Vi kollar tillbaka på tid spenderad hemma i bekvämt dressat, men vågar också ta ut svängarna lite mer när världen öppnas upp. Här får du tips på detaljer som är spännande att hålla koll på för oss som är i behov av att bygga ut garderoben med några nyckelplagg.

1. På med läderjackan

NK Herrtrend

Uttrycket “revenge fashion” trendade på bland annat TikTok nyligen. I det finns något som även speglas på modescenerna. Att vilja sticka ut – och att helt tvärtemot 2020 faktiskt tänka på något som inte bara är mjukisbyxor – är det nya. Länge leve skinnjackan, bikermodet och Matrix-kapporna, som var påtagligt för såväl GMBH som Loewe, som lever kvar i våra drömmar (eller mardrömmar).

2. Trendigt i rött

Att en färg kan anses vara ett “måste” är inget nytt i modekretsar. Ena säsongen är det off-white för att i nästa handla om enbart tallbarrsgröna nyanser. En färg som låg i skottgluggen för AW21, enligt bland annat Casablanca och Marine Serre, är en kulör som många förknippar med omedelbar fara eller möjligtvis julafton. Den röda färgen kan vara ett snyggt komplement för den som vågar vara längst fram på scenen. En keps, en skjorta eller en hoodie stylad med mer nedtonade färger som beige eller svart kommer vara poppis.

NK Herrtrend

3. Klassiskt dressat med oväntad twist

NK Herrtrend

Kavajen, kostymbyxorna, skjortan. Ta alla de klassiska plaggen och vänd upp och ner på allt. Oväntade detaljer, överdimensionerade axlar, korta ärmar, dragkedjor mitt över magen (likt Dolce & Gabbana) är alla möjliga scenarier i höstens dressade mode. Matcha med en casual t-shirt och sneakers för en mer avslappnad look.

4. Den höga kragen

Polotröjan har länge varit med i matchen. Försök att blunda och tänka på 1980-talets herrmode utan att se den framför dig. Nu är den åter i fokus, och gärna med så mycket höjd som möjligt på kragen. Ett perfekt komplement som sticker fram under rocken eller skjortan för en lager-på-lager-känsla som på Hermès visningar.

NK Herrtrend

5. Tagen ur sitt element

NK Herrtrend

Att det ofta, ur ett rent estetiskt perspektiv, används props för att förhöja en känsla eller göra ett konstnärligt statement är ingenting nytt. Men inför 2021 vill vi sända ett budskap till alla; varför inte våga utmana normerna? Blanda färger, material och använd fantasin. Skidbyxor matchade med en polotröja? Check. Rock med inspiration från den klassiska badrocken matchat med chinos likt Louis Vuitton? Varför inte. Regnjacka med kostymbyxor? Vi kör, det blir kul!

Vill du ha mer herrmode?

Missa inte att NK Herrtrend nu finns online med varumärken som Stone Island, Philipp Plein, Kenzo och mycket mer.