Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Hermès

Foto: Pelle Lannefors

Höstens stora hudvårdsguide.

Gör huden höstredo med någon – eller alla – av de nya hudvårdstrender som säsongen erbjuder. Allt från minimalism till mikrofiberslöjor utlovas när vi guidar dig till trenderna som verkligen kan göra skillnad.

Du hittar en längre version av den här texten i Stil #39, skribent Maria Ahlgren.

1. OLJOR FRÅN VÄXTRIKET.

Oljor från växtriket

När kylan tilltar bolstrar vi hud, kropp och själ med mjuka, omfamnande oljor. En oljebaserad rengöring av flytande olja eller fast balm löser upp envis makeup, solskyddsfilter, föroreningar och överflödigt talg utan att torka ut huden. 

Samtidigt gör klassiska skönhetsoljor comeback genom kombinationen av sinnlig aromaterapi och avancerad botanisk bioteknologi. Clarins och Chantecailles ikoniska oljor kan användas för sig eller droppas ner i din favoritcrème för extra näring och väldoft.

NK tipsar: Emma Hardies sammetslena rengöringsbalm (Moringa Cleansing Balm, 100 ml, 650 kr) med moringa och essentiella oljor är ett riktigt hudvårdsmåste som både löser upp och ger näring.

2. STRESSTERAPI FÖR HUDEN.

En ny våg av produkter är formulerade med ingredienser som tycks hämtade ur en örtdoftande hälsokostaffär och omvandlade i laboratorium. Adaptogener – ett samlingsnamn för växtextrakt från exempelvis ginseng eller rosenrot och som har använts inom naturmedicin – hittade sin väg in i skönhetsvärldens glossiga finrum för några år sedan tillsammans med nyandliga finesser som massageverktyg av helande kristaller. 

NK tipsar: Även fermenterade ingredienser är på frammarsch och Elemis kompletterar sin Superfood-serie med en lystergivande fuktcrème (Superfood Kombucha Glow Priming Moisturiser, 60 ml, 565 kr) med fermenterad ingefära och kombuchaextrakt.

Stressterapi för huden

3. VITAMININJEKTIONER.

Vitamininjektioner

Redan höstglåmig? Nya pigmentfläckar efter sommaren? C-vitamin är lysterjägarens bästa vän. I hudvård är C-vitamin känd som multitalangen som både stimulerar kollagen, jämnar ut hudtonen och får till och med den tröttaste huden att gnistra som nyputsat glas. 

NK tipsar: Omoroviczas Illumineye C (Illumineye C, 15 ml, 1 125 kr) är en ögoncrème där C-vitaminen framträder först när den absorberats av överhuden och som reducerar irritation och skyddar mot fria radikaler.

4. SKINIMALISM.

Vår längtan efter det enkla och avskalade speglas inte bara i inredning och mode, utan också i våra skönhetsrutiner.

Efter ett 2010-tal kantat av K-Beautyinspirerade rutiner i minst tio steg och fullmatade hyllselfies på Instagram så kommer en motreaktion i form av minimalistiska, multifunktionella produkter där onödig parfym och trendiga sensationsingredienser lyser med sin frånvaro – dessa produkter är den vita T-shirten i flytande form.

NK tipsar: Kultprodukten Niactil 4% från Elixir Cosmeceuticals (Niactil 4%, 100 ml, 949 kr) tacklar torrhet, linjer, porer, ojämn hudton och plitor, medan isländska Bioeffect EGF Serum med sina blott sju ingredienser ersätter både serum och crème i ett åldersbromsande steg.

Skinimalism

5. TÖRSTSLÄCKANDE MASKER.

Törstsläckande masker

I takt med att löven och graderna faller så störtdyker även fukthalten i vår hud. Varje gång vi växlar mellan kall uteluft och uppvärmd inneluft utsätts huden för en klimatchock som gör den yttorr och känslig. Fyll på fuktreservoarerna med en mask några gånger i veckan. 

NK tipsar: På hösten och vintern är det även klokt att byta nattcrèmen mot en nattmask några dagar i veckan. Aesops Sublime-mask (Sublime Repleneshing Night Masque, 60 ml, 1 150 kr) ger en nattlig lyckokick åt trött hud med klassiska skönhetsvitaminer och ämnen som jämnar ut hudtonen. Nyponroseffekt utlovas.

6. HÖGTEKNOLOGISK REVOLUTION.

Sist men inte minst kallar vi in det tunga artilleriet mot luftföroreningar som susar runt i våra hem. Förutom att påverka luftvägarna och vår allmänna hälsa så kan mikroskopiska föroreningspartiklar och bakterier i luften även påskynda hudens åldrande och göra den mer känslig. 

NK tipsar: Dysons senaste kraftprov i ingenjörskonst (Pure Humidify+- Cool, 7 290 kr) renar inomhusluften till 99,95 procent från skadliga partiklar, samtidigt som luften återfuktas och temperaturregleras så att du och din hud kan njuta ostört av skönhetssömnen.

Högteknologisk revolution

Läs mer.

NK Beauty
Din skönhetsdestination.
NK Beauty
Från skönhet och makeup till inredning och dukning.
Servicetjänster
Perfekt när du vill unna dig något extra.