Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Dofter på NK Manlig Depå

Att matcha doft med rätt person.

Doft kan många gånger var extremt komplext. Mycket liknande människan. Att sedan ha den talangen att para ihop rätt doft med rätt person krävs en enorm kunskap om hantverket. Något som ambassdören från NK Manlig Depå minst sagt innehar.

Text ursprungligen publicerad i STIL.

NK Manlig Depå med dofter

Vår relation till luktsinnet är både abstrakt och flerdimensionellt. En familjär doft har förmågan att återskapa vrår av tidigare upplevelser som fallit i glömska och transportera oss till platser vi alltid kommer att bära med oss – just på grund av att minnet är så starkt förknippat med doft.

För Antonio Bocina, doftexpert på NK Manlig Depå, är det bara en av flera anledningar till varför hans entusiasm för doft började tidigt.

– Jag har haft ett doftintresse sedan barndomen, men det tog fart på riktigt när Comme des Garçons lanserade sin självbetitlade doft 2011, då parfymören Antoine Maisondieu lät fantasin flöda genom okonventionella noter som jag aldrig tidigare hade upplevt.

Parfym i sig är ett hantverk, men att matcha doft med person kräver sin beskärda del talang det också. Att hitta rätt flaska kan upplevas som en överväldigande utmaning, och det är här Antonio gör entré. Med hans guidning får du möta flera doftfamiljer för att sedan landa där du känner dig mest hemma.

– En parfym kan bäras för att förmedla subtila intryck till omgivningen, agera som en accessoar, ta bäraren på en resa – anledningarna är oändliga. Oftast har kunden ifråga inte upplevt det breda spektrum som finns inom parfymvärlden. Genom att låta kunden uppleva dofter från världens alla hörn kan man framkalla en positiv reaktion. Sedan utgår vi från det när vi väljer ut de alternativ som passar för olika tillfällen.

Själv föredrar Antonio dofter med komplexa noter.

– Favoriterna är många men oud och ros är två av dem. De kan ha helt olika doftkaraktärer beroende på vilken del av världen de kommer ifrån.

Varmt välkommen till NK Manlig Depå för att hitta din nya favoritdoft.

Lär känna experten.

Namn: Antonio Bocina
Ålder: 29 år
Gör: Doftexpert på NK Manlig Depå, NK Göteborg.
3 doftfavoriter från NK:
Alexandria II från Xerjoff: Elegans på flaska. Doften tar bäraren på en världsresa genom sammanvävnaden av frukter, kryddor och rökiga tränoter.
Ambra Aurea från Profumum Roma: En kreation som är uppbyggd av enbart resiner och rökelse, men som erbjuder en komplex doftkaraktär som inte liknar någonting annat. Ett måste för den som vill sticka ut.
Eau Capitale från diptyque: Här står ros och patchouli i fokus. En fantastisk, modern tolkning av en traditionell chypredoft.