På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

den vackraste brudbuketten.

Blommorna i brudbuketten minns man hela livet. Därför är det alltid viktigt att välja dem med omsorg. Floristerna på NK Blommor väljer varsamt ut de vackraste blommorna till brudbuketterna och binder dem med kärlek och en smula magi; med passion för hantverket och med hjärta.

Hur ska man tänka när det gäller färg?

Det är alltid bra om det finns en röd tråd hela vägen från blommorna under middagen kvällen innan vigseln, under vigseln, längs vägen till festen, under festen och fram till brunchen dagen efter. I stort som smått.

Vilka är de senaste trenderna?

Något som många väljer just nu, men som kanske inte är nytt i sig, är att blanda in krukväxter i buketterna. I buketterna syns till exempel echiveria som är en taklök, passionsblomma, pelargonia, pensé och pärlhyacint. Många har också vågat blanda in eryngium, en vit tistel som är lite tuff.

I övrigt står miljötänket självklart i fokus så det har blivit mer att man väljer säsongens blommor och även efterfrågar närodlat eller ekologiskt.

GRÖNT.

Grönt är skönt, ja det har det varit allt sedan de yviga eucalyptuskvistarna gjorde sitt inträde i våra hem, och de har även lånat sin färg till brudmodet. Det ska vara yvigt, vilt och vackert, gärna lite hängande och stort. I vår gröna bukett ser du vallmo, passionsblomma, echiveria, eucalyptus, aspartagus, thlaspi, galaxyblad, cestrum zohar, hortensia och eryngium.

Korallpastell.

Varma, mjuka bulliga rosor och pioner med sköra anemoner som sällskap är alla brudars dröm, gärna med trädgårdsrosor, det ska dofta försommarkärlek. I vår drömbukett ser du pionen Coral Sunset, rosorna Hermosa, Peach avalanche och Gravity samt Mårbacka, papaver, thlaspi, eucalyptus, lisianthus falda apricot, ranunkler och anemoner.

Dela