På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

Emilia De Poret presenterar NK Galan.

Emilia de poret presenterar NK galan.

NK har sedan Josef Sachs startade varuhuset 1902 varit en av landets starkaste modepåverkare och i år tar NK sitt nästa steg och håller en gala som premierar framstående kreatörer inom mode och design. Det är Emilia de Poret och Henrik Johnsson som guidar oss genom kvällen.

Det här är första året som NK Galan hålls och du blir galans första programledare tillsammans med Henrik Johnsson. Hur förbereder du dig inför galan?
– Jag känner mig faktiskt inte nervös än så länge. Jag tror att när man har stått på scenen i så många år är det svårt att känna scenskräck.

Mycket är fortfarande hemligt men kan du berätta vad som kommer att hända ikväll?
– Det som är häftigt är att galan kommer att vara på Kulturhuset Stadsteatern. Det kan avslöja lite av vad vi kommer att få se. Det kommer att bli en modevisning men i en helt ny tappning och jag har höga förväntningar. Det känns kul att få vara en del av detta. Allt som kan belysa modebranschen är bra.

Varför är den här typen av galor viktiga?
– Det finns ju galor som görs i regi av magasin men detta är något annat. Jag tror att folk som inte jobbar i modebranschen har svårt att se hur mycket slit som ligger bakom en kollektion eller en modevisning. När folk gör någonting som sticker ut, som betyder någonting och som berör människor, så tycker jag att man ska bli belönad för det.

Hur tycker du att  NK Galan bidrar till modebranschen?
– Jag tror att det självklart är ett bra initiativ för att de peppar de som jobbar med mode och inspirerar även nya. Det är intressant för NK:s kunder att få en inblick i NK Galan. NK är ett av Sveriges äldsta varuhus och jag tror att det är vad som gör att allmänheten känner att de är en del av det här. Det blir ett pris både för branschen, men också för konsumenten.

Du blir stylad av Marina Kereklidou för galan inför NK Galan, vilken är den optimala galaklädseln?
– För mig står det mellan två val, det är klänning eller smoking. Och nu ska min partner Henrik Johnsson ha smoking, så då kan ju inte jag ha det. Då blir det klänning, och gärna i något festligt material som sticker ut, som spets, chiffong eller sammet.

Om du skulle göra ett statement på årets NK Gala, vad hade det varit?
– Det beror på. Jag tror generellt att om man ska göra ett statement på en gala ska man för det första inte bära svart. Det är klart man kan ha på sig ett utstickande plagg, men i slutändan handlar det alltid om hur man bär vad man har på sig, inte vad man bär. Mode är ett sätt att kommunicera.

Dela