På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

Julens skyltfönster.

I årets julskyltning har NK inspirerats av de klassiska julscenerna från filmen Fanny och Alexander, av filmskaparen Ingmar Bergman som skulle fyllt 100 år under 2018. Följ med in i deras värld av fantasi och magi och se hur drömmarna förverkligas i väntan på julafton.

Förtrollande Film.

Här, en biljett till filmens värld, en magisk och spännande upptäcktsfärd, där Fanny och Alexander likt andra barn väver en saga med drömmars garn.

Dansande dockor.

Det marscheras, trummas och görs piruetter när barnen leker med sina marionetter efter julaftons middag, då det finns tid, och huset är insvept i julefrid.

Julfirandet hos Fanny och Alexander pågår till sent på kvällen med den stora släkten. Bordet är uppdukat med allt som är gott och dansen löper mellan rummen, godisskålarna är aldrig tomma och ingen påminner om läggdags. Fanny och Alexanders drömmar lever fritt bland tomtar och drakar. Utanför ligger snön som ett mjukt täcke över staden.

Långa julkalas.

"Bordsskick är viktigt på julkalas” säger fru Kristall och höjer sitt glas. En artig, belevad vuxencharad, (men under bordet blir pepparkaksparad).

Drömdopp och kakslott.

Fanny och Alexander sover gott. De drömmer om renar och pepparkaksslott. I sängen svävar de över stan under natten före dopparedan.

Fantastiska sagor.

Nere på rälsen tuffar ett lok och farmor öppnar en sagobok. Då flyr fantasin ut i stjärnklar natt på pappersvita vingar med lyckoskratt.

Dockhusdans.

Musiken strömmar genom sal och vrå, det hoppas, snurras och dansas på tå. Julen står för dörren och granen står grann, ja juleglädjen är här minsann!

Dela