På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn alla cookies Avböj tredjepartscookies
Välkommen in Idag har vi öppet

SÅ BLIR NK:s nya SALUHALL.

NK Saluhall genomgår just nu sin stora omvandling för att i vinter öppna under nytt koncept. Här får Stockholm en gastronomisk hub med några av Sveriges duktigaste matentreprenörer.

Nya NK Saluhall kommer att erbjuda en traditionell saluhallsupplevelse i kombination med matserveringar och ett baslivsmedelsutbud. Det blir en kulinarisk plats där kunder kan plocka ihop råvaror och delikatesser till en god middag eller lunch, men här finns också möjligheten att slå sig ner på någon av de mindre serveringarna för att njuta av en måltid med vänner, kollegor eller familj.

De nya matentreprenörerna kommer att kombinera sina varudiskar med olika typer av serveringar. Här kommer det att finnas något för Stockholms alla matentusiaster. Hos familjeföretaget Androuet kan man provsmaka franska ostar från småskaliga producenter med matchande dryck. Hos Melanders kan man kombinera shoppingen med en läcker räksmörgås eller så njuter man av en steake minute hos köttexperterna på AG. Paradiset kommer att ansvara för NK Saluhalls basutbud och dessutom erbjuda en salladsbar samt färdiglagade luncher och mellanmål för kunder på språng. NK Bröd och Choklad kommer att drivas av en av landets mest framstående bagare och konditorer, Johan Sörberg, som delar entreprenörskapet för avdelningarna med Melanders Group.

– Vi är otroligt glada över att vi kunnat locka dessa duktiga matentreprenörer till vår nya saluhall. De tillhör alla toppskiktet i sina respektive kategorier och har gedigen kunskap och erfarenhet som tillsammans kommer göra nya NK Saluhall till en matdestination i världsklass, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet. 

Androuets grundare Anna och Vincent Lefèvre.
Johan Sörberg, konditor på NK Bröd och Choklad.

Androuet.

Androuet är ett gammalt och anrikt företag som startades 1909 av Henri Androuët. Under ost & mjölkbutiken på rue d’Amsterdam i Paris, lagrade han ostar från hela Frankrike och skapade sig snabbt ett mycket gott renommé. 1936 öppnade sonen Pierre Androuët restaurangen Androuet. Under mer än ett sekel, har ostmästare från detta unika företag utmärkt sig för sin hantverksmässiga ostförädling av högsta kvalité. Androuet har idag tolv ostbutiker i Paris.

I Sverige slog Androuet upp sina portar i december 1998. Androuet är ett fristående svenskt familjeföretag med nära anknytning till franska, småskaliga ostproducenter. Androuet har två ostbutiker i Stockholm som säljer hantverksmässiga, franska ostar och gårdsproducerade mejerier samt två återförsäljare i Göteborg och Oslo. 

NK Bröd och Choklad.

Johan Sörberg är en svensk bagare och konditor. Han har deltagit i konditor-VM och varit coach för det svenska bagarlandslaget. År 2000 mottog Sörberg Gastronomiska Akademiens silvermedalj. Johan Sörberg är även domare i tävlingsprogrammet Hela Sverige Bakar tillsammans med Birgitta Rasmusson. Johan Sörberg kommer sköta den dagliga verksamheten av NK Bröd och Choklad, och delar entreprenörskapet med Melanders Group. 

Johannes Cullberg från Paradiset.

Paradiset.

Paradiset är en svensk matvarukedja, störst i Skandinavien på naturliga och ekologiska produkter. Matbutikerna erbjuder ett fullt sortiment av livsmedel samt hälso- och skönhetsartiklar, fria från onödiga och skadliga tillsatser till bra priser. Paradiset grundades av Johannes Cullberg år 2015 och har tre butiker och näthandel i Stockholm.

Nils Molinder från Melanders.
Johan Jureskog och Klas Ljungquists från AG.

Melanders.

Melanders är ett etablerat företag inom saluhallar och restauranger som jobbar med kvalitet som ledstjärna och kommer att tillföra NK Saluhall ett brett utbud med fisk- och skaldjur.

Melanders signum är i första hand fisk, men de har också ett brett sortiment av färdigprodukter. Melanders består idag av sju etableringar runtom i Stockholm från Södermalm till Vaxholm. Melanders har dessutom många kända restauranger i sin portfölj såsom Ulla Winbladh, Wedholms Fisk och KB. Ägare är bröderna Nils och Erik Molinder.  

AG.

AG är en av Stockholms bästa och mest välkända köttrestauranger, grundad av Johan Jureskog och Klas Ljungquist. I AGs köttdisk på NK kommer de att erbjuda kött av högsta kvalité och låta kunderna njuta av okomplicerad mat med råvaran i full fokus, antingen längs den långa bardisken på plats eller hemma i sitt kök.

Första tjuvkiken till NK Saluhall
Så här kommer nya NK Saluhall se ut.
UPPTÄCK NK:S NYA EPOK

NY EPOK: SÅ BLIR NYA VARUHUSET.

Läs mer
Dela