På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn alla cookies Avböj tredjepartscookies
Vi har stängt Välkommen in imorgon

nya NK Saluhall.

NK Saluhall har genomgått en stor omvandling och den 7 mars öppnade den under ett nytt gastronomiskt koncept där smakupplevelsen står i centrum. Oavsett om du är sugen på en hälsosam take away-lunch, en kvalitetssäkrad ostbricka eller månadens läckraste glass, är några av Sveriges skickligaste matentreprenörer redo att servera dig.

Nya NK Saluhall erbjuder en traditionell saluhallsupplevelse i kombination med matserveringar och ett baslivsmedelsutbud. Det är en kulinarisk plats där du kan handla enskilda råvaror och delikatesser till en god lunch eller middag. Här finns också möjligheten att slå sig ner på någon av serveringarna för att njuta av en måltid eller AW med kollegor, nära och kära.

I NK Saluhall finns det något för Stockholms alla matentusiaster! Hos familjeföretaget Androuet Ost kan du provsmaka franska ostar från småskaliga producenter med matchande dryck. Hos Melanders Fisk kan man kombinera shoppingen med en läcker räksmörgås eller så njuter man av en steak minute hos köttexperterna på AG Kötthandel. Paradiset ansvarar för NK Saluhalls basutbud och erbjuder dessutom en salladsbar samt färdiglagade luncher och mellanmål för dig som är på språng. NK Bröd och NK Konfektyr drivs av en av landets mest framstående bagare och konditorer, Johan Sörberg, som delar entreprenörskapet för avdelningarna med Melanders Group. Hos Dr. Mat hittar du hälsosamma drycker och rätter som inte tummar på smaken. Sist men inte minst är det Lejonet & Björnen som står för Saluhallens generösa glassutbud, med klassisk gräddglass, sorbetsorter och veganska varianter.

– Vi är otroligt glada över att vi kunnat locka dessa duktiga matentreprenörer till vår nya Saluhall. De tillhör alla toppskiktet i sina respektive kategorier och har en gedigen kunskap och erfarenhet som tillsammans kommer göra nya NK Saluhall till en matdestination i världsklass, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet. 

Androuet Osts grundare Anna och Vincent Lefèvre.
Råvaror från Androuet Ost.

ANDROUET OST.

Androuet är ett gammalt och anrikt företag som startades 1909 av Henri Androuët. Under ost & mjölkbutiken på rue d’Amsterdam i Paris lagrade han ostar från hela Frankrike och skapade sig snabbt ett mycket gott renommé. 1936 öppnade sonen Pierre Androuët restaurangen Androuet. Under mer än ett sekel har ostmästare från detta unika företag utmärkt sig för sin hantverksmässiga ostförädling av högsta kvalitet. Androuet har i dag tolv ostbutiker i Paris.

I Sverige slog Androuet Ost upp sina portar i december 1998. Androuet Ost är ett fristående svenskt familjeföretag med nära anknytning till franska, småskaliga ostproducenter. Androuet Ost har två ostbutiker i Stockholm som säljer hantverksmässiga ostar och gårdsproducerade mejerier samt två återförsäljare i Göteborg och Oslo. 

NK Bröd.
NK Konfektyr.

NK Bröd och NK Konfektyr.

Johan Sörberg är en svensk bagare och konditor. Han har deltagit i konditor-VM och varit coach för det svenska bagarlandslaget. År 2000 mottog Sörberg Gastronomiska Akademiens silvermedalj. Johan Sörberg är även domare i tävlingsprogrammet Hela Sverige bakar tillsammans med Birgitta Rasmusson. Johan Sörberg kommer att sköta den dagliga verksamheten av NK Bröd och NK Konfektyr, och delar entreprenörskapet med Melanders Group. 

LEJONET & BJÖRNEN.

Det hela började i en liten lokal i Göteborg 1977. Här köade folk för att köpa glass eller sorbet. Hemligheten var glass som smakade så som den var framställd – hemgjord helt enkelt. År 2009 tog Katarina och Håkan Mild över och bestämde sig för att utveckla företaget, utifrån samma hantverk som glassen präglas av. Lejonet & Björnen erbjuder svensk glass i olika former från kula till tårta. En vardagslyx signerad av glassmästaren Anders som noggrant valt ut ingredienser främst från lokala, regionala och nationella leverantörer.

Paradisets VD Johannes Cullberg.
Lejonet & Björnens ägare Katarina och Håkan Mild.

Paradiset.

Paradiset är en svensk matvarukedja, störst i Skandinavien på naturliga och ekologiska produkter. Konceptet erbjuder ett fullt sortiment av livsmedel samt hälso- och skönhetsartiklar, fria från onödiga och skadliga tillsatser till bra priser. Paradiset grundades av Johannes Cullberg år 2015 och har tre butiker och näthandel i Stockholm.

Dr. Mat.

2016 startades Dr. Mat av Johan och Danielle Lalin. Enligt Dr. Mat ska det aldrig vara en kompromiss att äta rätt. Deras meny reflekterar deras kunskap om att det vi äter påverkar hur vi mår, och hur gott det kan smaka. Det innebär att varje ingrediens väljs och kombineras för att ge största möjliga positiva effekt på hälsan. 

Grundarna av Dr. Mat Johan och Danielle Lalin.
Råvaror från Melanders Fisk.

Melanders FISK.

Melanders Group är ett etablerat företag inom saluhallar och restauranger. De jobbar med kvalitet som ledstjärna och kommer att tillföra NK Saluhall ett brett utbud av fisk- och skaldjur.

Melanders signum är i första hand fisk, men de har också ett brett sortiment av färdigprodukter. Melanders består i dag av flera etableringar runtom i Stockholm, från Södermalm till Vaxholm. Melanders har dessutom många kända restauranger i sin portfölj såsom Ulla Winbladh, Wedholms Fisk och KB. Ägare är bröderna Nils och Erik Molinder.  

AG KÖTTHANDEL.

AG Kötthandel är en av Stockholms bästa och mest välkända köttrestauranger, grundad av Johan Jureskog och Klas Ljungquist. I deras köttdisk på NK erbjuder de kött av högsta kvalitet och med målet att låta dig njuta av okomplicerad mat med råvaran i fullt fokus, antingen längs den långa bardisken på plats eller hemma i ditt kök.

Råvaror från AG Kötthandel.
Johan Jureskog och Klas Ljungquists från AG Kötthandel.
Mer om NK Saluhall

Ikonen NK Saluhall.

Läs mer
Dela