På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn alla cookies Avböj tredjepartscookies
Välkommen in Idag har vi öppet

Påskens goda enligt Bobergs

Vi är många som stannar hemma i påsk, men oavsett hur vi firar får maten fortsatt stå i centrum. Johan von Euler, kökschef på anrika Bobergs Matsal, tipsar om hur du bjuder på något alldeles extra till påskbordet.

Ta del av Johan von Eulers favoritråvaror inför påskbordet och kontakta Bobergs Matsal här för mer information om bordsbokning. Missa inte heller att flera aktörer i NK Saluhall erbjuder hemleverans och take away, perfekt inför inhandlingen av påskens råvaror, delikatesser och godsaker. Läs mer om vilka de är här

Johan Von Euler om påskens smaker

Vad äter du helst till påsk? 
- Det viktigaste på påskbordet är sillen, helst äter jag matjessill med kokt hackat ägg, brynt smör, gräddfil och gräslök. Äggen har såklart en central roll, gärna i pocherad form tillsammans med sparris. Beroende på när påsken infaller och vilken tillgång det finns av råvaror serverar jag gärna lamm med toppmurklor, spritärter, ramslök och vit sparris.

En rätt som är perfekt för påskbordet är Toast Skagen. Vad är det som utmärker er omtyckta variant?
- Vi har försökt hålla vår skagenröra klassisk efter Tore Wretmans originalrecept men med en något modernare servering som passar Bobergs Matsal. Vi använder oss av ett fluffigt och smörrikt briochebröd och garnerar med picklad rödlök. 

 

Recept

Toast skagen à la bobergs

Ingredienser:

2 portioner

200 gram räkor, 75 gram majonnäs, 1 rejäl dillkvist, 1 matsked riven pepparrot, en skvätt citronjuice, salt och nymalen svartpeppar, Kalix Löjrom, picklad rödlök.

Gör så här:

1. Skala och hacka räkorna grovt.
2. Blanda räkor, majonäs, hackad dill, pepparrot, citronjuice, salt och peppar.
3. Servera på smörstekt briochebröd och garnera med löjrom och picklad rödlök.

Hitta maten på NK

Kontakta Bobergs Matsal

Läs mer

Hemleverans och take away

Läs mer
Dela