På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

SNO LOOKEN.

SNO LOOKEN.

Makeup-artisten Linda Mehrens och hårstylisten Hans Nilsson tipsar om höstsäsongens skönhetstrender. 

Matt 90-tal.

Hur lägger man den matta 90-tals-looken? 
Linda: Vi har plockat upp 90-talet i matta, nästan brunilla läppar. Makeup-looken är mycket influerad av 80-talets YSL med mycket utdragen skuggning runt ögonen tillsammans med en matt typisk 90-tals mun i bruna nyanser. Tänk på att framhävda kindben och en skarp rouge för en stark look.

WETLOOK.

Vad behövs för att göra en wetlook?
Hasse: Om man ska göra en vanlig wetlook är det faktiskt väldigt enkelt. Man utgår bara från blött hår, eftersom att det är det man försöker imitera. När jag själv gör wetlooks använder jag mycket spray som bas för att fixera och sedan lägger jag i gelén ovanpå sprayet. Just för att jag inte ska stå med dyngsurt hår som grund. 


Gör så här: Föna bakåt med mineralspray och plattånga sedan håret. Dela upp håret i mindre sektioner som du sedan sprayar i riktning och kamma ner sektion för sektion. Börja bak och gå framåt tills allt är kammat till rätt linje bakåt och avsluta med rikligt av spray.

GLAMLOCKAR.

Hur gör man för att få till de perfekta glamlockarna?
Hasse: Det är väldigt roligt med den här looken för det blir alltid väldigt starkt och mycket form snabbt. Om man är lite haj på sin locktång hemma kan man komma väldigt långt själv. 

Gör så här: Föna så att du får volym i håret. Utgå från en sidbena, sedan lockar du med locktång i i pajbitar runt ansiktet medan bakhuvudet lockas oregelbundet bakåt. Spraya varje sektion innan lockningen. Borsta ut och tupera lätt, använd stylingkräm för att binda ihop topparna och längderna och borsta sedan ner och forma till looken. Glöm inte att testa helgen innan den stora dagen och träna några gånger. Det fina med den här looken är att den behöver inte vara 100 procent, den går alltid att fixa till även om det blivit fel.

DEN PERFEKTA BASEN.

Hur får man den perfekta hyn? 

Linda: Vi har valt att jobba väldigt mycket med hud eftersom att det är en enormt stor trend. Det är en look som anspelar på det androgyna. Fokus ligger på en perfekt bas där huden får liv av mycket highlights i kombination med metallicskuggor. Här handlar det om att man bearbetar huden väldigt mycket innan man ens lägger basen. Man jobbar väldigt mycket med hudvård och förbereder huden väl med en lätt peeling och mycket fukt för att få en bra bas. Hudvården ska vara en del av makeupen. När vi gör visningslooken så handlar det sedan om att förstärka allting genom att lägga mycket skuggor och ljus för att ansiktet ska fånga ljuset som ger den här perfekta illusionen.

GLITTER.

Hur applicerar man glitter utan att det ser överdrivet ut?
Linda: Tänk färg, form och textur. Det handlar om att applicera glansen på en yta där det skapas naturliga kontraster. Om du till exempel har en matt hy, bryt av med en glansig mun där läppkanten ger en naturlig kontrast. Glittret är även en väldigt stor trend just nu där man jobbar mycket mer kompakt med glitter. För att få det modernt måste det vara neutralt och minimalistiskt. Om exempelvis huden är neutral kan du använda en glittrig mascara eller en glittrig läpp.

Dela