På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

The Alpine Enthusiast.

Engadin St. Moritz är ett av få ställen som kan stoltsera med samma snökvalitet och snömängd i kombination med antal soldagar om året. Det vill säga perfekta förutsättningar för att man verkligen ska kunna njuta av skidåkningen.

Det finns flera anledningar till att St Moritz under så många år har lyckats hålla sig i toppen, förutom att skidorten bjuder på riktigt bra skidåkning. Deras anrika historia, storslagna miljöer och extravaganta utbud av mat och nöje är inslag som lockar och förgyller. Att en stor del av ortens glammigaste stammisar helst njuter av utsikten från uteserveringarna i backen gör ju inte saken sämre då det håller backarna relativt öppna och i riktigt bra skick.

För den morgonpigge är ett tips att gå upp med tuppen och ta del av vad som kommit att kallas för The White Carpet. Först upp i liften kl. 07.45 kan du ta ut svängarna och njuta av helt orörda pister av world cup-kvalitet samtidigt som alptopparna majestätiskt tornar upp sig i soluppgången. En närmast religiös upplevelse.

Ta ut svängarna och njut av helt orörda pister av world cup-kvalitet samtidigt som alptopparna majestätiskt tornar upp sig i soluppgången.

Efter några timmar i backen kräver magen sitt och ett mysigt lunchtips är backrestaurangen Alpetta i Corvatsch. Här står rustika hamburgare på menyn och ett riktigt bra utbud av kvalitetsviner. Håll även utkik efter Snow Night då barerna är öppna och det erbjuds kvällsåkning in på sena natten. Perfekt för den som har svårt att slita sig från baren men som ändå inte vill missa åkningen.

För att fullända en redan perfekt dag är dock ett måste att besöka den populära vinbaren Pavarotti & Friends inne i St. Moritz. Här är stämningen hög och väldigt familjär och ägaren som alltid är där guidar dig personligen mellan vällagrade ostar, smakrika viner och andra italienska specialiteter.  

Bild ovan: Skidjacka från J.Lindeberg, 6 000 kr.

Favoriter

NK Sport & Fritid finns plaggen och hårdvaran för den som älskar skidåkning. Kläder och skydd som håller för både väta, kyla och snabbt förändrade väderförhållanden och självklart även för en och annan öl i solen. 

Perfekt passform.

Skidhjälm från Oakley som kan anpassas för perfekt passform genom både MBS-system och BOA Fit System, 2 250 kr.

Varm mönstermix.

Snyggt mönstrade och värmande underställ från Odlo för både honom och henne. Hans tröja, 800 kr och byxa, 800 kr. Hennes tröja, 800 kr och byxa, 800 kr.

Värmande slingor.

Innerhandske med inbäddade värmeslingor i fingrar och handens ovansida från Hestra. Laddas enkelt med USB-laddare, 2 600 kr.

Redo för backen.

Exklusiv skidjacka från Toni Sailer med Thermolite© för extra komfort och andningsförmåga även vid tuffa åk, 11 000 kr, mössa, 800 kr.

Välkommen till NK Sport & Fritid, Plan 2.

Dela