På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

The Family Skier.

Den som trott att alperna bara är för jetsets och inte alls något för livliga och aktiva barnfamiljer får tänka om. Här finns nämligen allt man behöver för avslappnade dagar i backen och när man har tröttnat på skidåkningen finns mängder av aktiviteter även utanför pisterna.

För en härlig skidsemester med barnen krävs tre saker: tålamod, rätt kläder och en skidort anpassad för barn. Skidområdet Marguns i Celerina är ett härligt område för barnen med massor av aktiviteter och skidåkning på alla nivåer.

Besök Provulér Kids Park, en perfekt snöpark för nybörjaren där man kan lära sig allt ifrån att ta liften till att åka snökarusell och träna trix, hopp och kurvor i snitslade banor. Här finns även en skid- och snowboardskola för den som vill ha lite extra hjälp på traven.

Och det bästa av allt? Jo, på intilliggande Snowli Restaurant har trötta föräldrar chansen att ta igen sig en stund medan barnen kör vidare. Hela konceptet är skräddarsytt för barnfamiljer och från restaurangen har man full uppsyn över skidparken. 

På Snowli Restaurant har trötta föräldrar chansen att ta igen sig en stund medan barnen kör vidare.

För föräldrar som behöver en plan B till skidåkningen är det enkelt att hitta andra aktiviteter som att åka skridskor på uppspolade gångvägar, bada i pool eller titta på hästkapplöpning.

Men en sak som ingen barnfamilj bör missa är Schweiz längsta kälkbacke i Muottas Muragl. Startpunkten på 2456 meter nås enkelt med hjälp av en bergbana sen är det bara att susa ner för de vackra 4,2 kilometrarna. En riktigt häftig upplevelse för hela familjen.

Bild ovan: swiss-image.ch 

Favoriter

Du har väl inte missat att NK Sport & fritid även har skidkläder för barn? Här finns allt du behöver för hela familjen för att kunna njuta fullt ut av både härliga vinterdagar i pisten och kalla timmar i pulkabacken. 

Dokumentera mera.

Spara barnens framsteg med GoPro´s Hero 6 Black. Filma i slowmo och plåta stillbilder i HDR-format. Dessutom har kameran bildstabilisator och touch zoom, 5 800 kr.

Varm klassiker.

Timberlands klassiska boot är en ikon i modesammanhang men från början skapad för aktivt outdoorliv, 2 000 kr.

Upplyst barnhjälm.

Barnhjälm från Poc utrustad med ledlampor på baksidan för maximal synlighet och säkerhet i backen, 1 800 kr.

Snösäkrad.

Håll humöret på topp med riktigt bra skidkläder som håller kylan borta. Jacka från Peak Performance Jr, 2 500 kr.

Värmande under.

Värmande underställ från Smartwool med andningsförmåga och stilsäker design. Hennes mönstrade tröja med zip, 1 200 kr. Hans tröja, 1 000 kr.

Välkommen till NK Sport & Fritid, Plan 2.

Dela