På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

The Free Skier.

För den som gillar att utmana sig själv och letar efter riktigt bra skidåkning och tuffa åk är områdena Corvatsch och Diavolezza att rekommendera.

Här finns backar i alla väderstreck vilket gör att det väldigt ofta erbjuds magisk skidåkning i perfekt puder och episk terräng. Från toppen av Corvatsch på 3300 meters höjd hittas riktigt bra glaciäråkning och längre ner finns ett stort off-pistområde som regelbundet kontrolleras.

För den som letar något alldeles extra är den legendariska turen Hahnensee-Run något att prova. Då den avslutas nere i St. Moritz Bad är den ett perfekt avslut på en hård dag i backen. 

Från toppen av Corvatch på 3300 meters höjd hittas riktigt bra glaciäråkning.

Lika lätt som att hitta riktigt bra skidåkning är det att ägna sig åt gastronomiska djupdykningar på någon av alla välrenommerade stjärnkrogar, men om man hellre avslutar kvällen på något mer avslappnat och low-key ställe så bör man bege sig till kultbaren och restaurangen La Baracca. Här delar man bord med andra skibums, pratar om dagens åk och mättar magen med en vällagad polenta.

Bild ovan: swiss-image.ch

Favoriter

NK Sport & Fritid har de koll på den senaste tekniken och materialen, när man ska ha på sig vad och vilken utrustning som krävs för att man ska hålla sig både varm och säker. För den som ägnar sig åt extremare skidåkning är rätt utrustning som tål hårda påfrestningar enormt viktigt. Man måste kunna röra sig fritt, plaggen måste andas och samtidigt skydda mot snö och tuffa väderleksförhållanden.

Säkra backen.

Flexibelt ryggskydd och väst från Poc med Level 2-certifiering, 2 600 kr.

Justerbart skydd.

Skidhjälm från Poc designad för friåkaren med multi-impact EPP-stoppning, ABS-skal och justerbar ventilation och passform, 1 600 kr.

Packa rätt.

Smart ryggsäck från Douchbags utformad för att möta de stora äventyren på bästa sätt, 2 450 kr.

Stilsäkra åk.

Vatten- och vindtät skidjacka i fyrvägsstretch och avtagbar luva med integrerad hög krage för extra skydd, 7 000 kr, hoodie, 1 800 kr. Båda från Arc'teryx.

För henne.

Skidställ för aktiva åkare med stor rörelsefrihet och skydd mot snö och vind. Skaljacka, 7 500 kr, skalbyxa, 5 000 kr båda från Peak Performance.

För honom.

Skidställ herr för den som gillar utmaningar i backen. Skaljacka, 7 500 kr, skalbyxa, 4 200 kr båda från Peak Performance.

Välkommen till NK Sport & Fritid, Plan 2.

Dela