På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

Vårens heminredningstrender.

Tre heta inredningstrender.

Den här säsongen influerar modehusen designvärlden mer än någonsin. Här är tre inredningstrender du bör hålla koll på i vår.

Maxade metaller.

Guld, silver och koppar. De senaste säsongernas metallmani visar inga tecken på att avta den här våren. I såväl Saint Laurents som Carolina Herreras vårkollektioner hittar man aftonklänningar som glittrar i silver och guld. Breda axlar och markerade midjor för tankarna till 80-talet och precis som då är ledorden lyx, glamour och flärd.

Den exklusiva looken flyttar även in i hemmen. Våren 2017 matchas de olika metallerna med varandra. Brittiske lampgeniet Tom Dixons art déco-inspirerade takpendel Curve Ball, danska Hays nätta satsbord Slit table i guld och silver och det guldkantade whiskyglaset från Hobstar är stilsäkra detaljer för den som vill följa trenden.

Tropisk romantik.

När det italienska modehuset Max Mara visade upp årets vårkollektion förflyttades åskådarna till Amazonas. Bladmönstrade klänningar matchades med tropiska skärmhattar och militärinspirerade bälten – och i bakgrunden kraxade papegojor.

Den sydamerikanska djungeln har letat sig ända till våra breddgrader. Gröna nyanser, djurprint och lövmönster pryder textilier och tapeter och inredningsdetaljerna hämtar gärna inspiration från djur och natur. Förnya soffan med en zebramönstrad kudde från Newport, låt Taschens coffeetable-bok The book of palm ligga på soffbordet och inred med gröna växter som paradisträd, eucalyptus och bambupalm.

Pasteller på 70-talsvis.

Alessandro Michele är sannolikt modevärldens mest hyllade designers just nu. Med hjälp av lekfulla mönster, mycket färg och en retrodoftande design har han gett italienska Gucci en rejäl renässans. Lagom till våren har han skapat en 70-talsinspirerad kollektion full av romantiska pasteller, exklusiva material och glimmande gulddetaljer.

Bohemlyxtrenden märks även i designvärlden. Soffor och fåtöljer kläs i mjuka sammetstyger och matchas med glänsande sidenkuddar – helst i puderrosa eller blekgröna nyanser. Retrosoffan Stay från Gubi, Linums lyxiga sammetsöverkast och de mönstrade sittpuffarna från Missoni Home ringar in stilen.

Dela