På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

Bobergs Matsal.

À la carte & avsmakningsmeny.

Måndag till fredag kl. 11–15 samt lördag kl. 12–17 serveras à la carte-lunch och en avsmakningsmeny i Bobergs Matsal.

à la Carte.

FÖRRÄTTER.

Smörstekt kalvbräss 
Lätt sotade silverlökslameller, ankleverdressing, rödvinsvinägrett & variation på kål 
165 kr

Ostron vichyssoise 
Citronmarinerad gurka, gräslök, kallrökt hälleflundra, dill, rattepotatis 
235 kr

Gratinerade pilgrimsmusslor 
Tryffelgrädde, vällagrad parmesan, ugnsrostade briochekrutonger, riven tryffel, krasse & gräslök 
165 kr

Bobergs landgång 
Inkokt hummer, Skagen på handskalade räkor, gravad lax & löjrom från Kalix 
175 kr

Oxtartar smaksatt med olivolja & svartpeppar 
Råhyvlad- & syrad muscatpumpa, kastanjer, röd portvinsgelé, Fourme d’ambert samt sallad med saltrostade pumpakärnor 
155 kr

Löjrom från Kalix fiskad av Bo Sillman 
Serverad på Bobergs ”råraka” med syrad grädde, citron, dill & svartpeppar 
165 kr

varmRÄTTER.

Wallenbergare 
Små grönaärtor, rårörda lingon, brynt smör & potatispuré 
275 kr

Rimmad lax med kokt färskpotatis stuvad i smörad vinsås 
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat 
275 kr


Halstrade torskryggsmedaljonger 
Sandefjordsås på grillat smör, blomkål, savoykål, citroninlagd gurka, vattenkrasse, avrugakaviar 
345 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg ”64c” 
Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar- & citron samt råkost på fänkål 
235 kr

Kryddstekt kronhjortbog 
Smörbakad palsternacka, steksky smaksatt med svarta vinbär, Karl-Johansvamps emulsion & timjanblad 
385 kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin 
Vamrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple 
215 kr

Oxtartar smaksatt med olivolja & svartpeppar 
Råhyvlad- & syrad muscatpumpa, kastanjer, röd portvinsgelé, Fourme d’ambert & sallad med saltrostade pumpakärnor .
Serveras med pommes frites med friterad persilja & parmesanost 
265 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda hönseri 
Vedrökt karré, salladslök, extralagrad Comté, dijonsenap & råhyvlade champinjoner serverad med spenatsallad 
225 kr

Rostad selleri 
Stekt ostronskivling- & skogschampinjon, rökt svartpepparmajonnäs, ugnsbakad lök, lättsyrad rotselleri & svampbuljong med ärtsoja 
235 kr

DESSERTER.

Bakverk från dessertvagnen
70 kr

Crème brûlée
Smaksatt med vanilj serverad med lätt torkade druvor & aprikoser marinerade i armagnac
105 kr

Chokladtarte
Hallon- & lakritsganache samt hallonsorbet
65 kr

Ingrid-Marie äpple bakat med calvados- & grön kardemumma
Kanelflarn, karamell på råsocker, vaniljcrème & rostade hasselnötter
85 kr

Choklad & havtorn
Mörk chokladcremé, havtornscurd, rostade kakaobönor & syltade havtorn
95 kr

Kaffegodis
Selektion av marshmallows, chokladtryfflar & småkakor
45 kr


Avsmakningsmeny.

Avsmakningsmenyn kostar 645 kr och serveras till hela sällskapet. Ingen dryck ingår. Vinmeny finns.

Sotad pilgrimsmussla
Variation på pumpa samt vinägrett med grillad citron & rostade kastanjer

Svamptoast med rökt oxmärg
Rostad brioche med gräddstuvad höstsvamp, finriven parmesanost, körvel & krasse

Walewska
Inkokt hummer, hösttryffel & vitvinssås

Grillad hängmörad Entrecôte
Rökt märgsmör, vinegrette på rött vin & brynt smör samt rostade jordärtskockor, lök & savoykål

Ingrid-Marieäpple bakat med calvados- & grön kardemumma
Rostad havre, karamell på råsocker, vaniljpudding & hasselnötter

Choklad & havtorn
Mörk chokladcremé, havtorns-curd, rostade kakaobönor & syltade havtorn

Dela