À la carte & avsmakningsmeny.
Måndag till fredag kl. 11–15 samt lördag kl. 12–17 serveras à la carte-lunch och en avsmakningsmeny i Bobergs Matsal.
à la Carte.
FÖRRÄTTER.
Smörstekt kalvbräss
Färsklök, friterade nässlor, rödvinsvinägrett & råhyvlad morot
165 kr
Hummersoppa
Råhyvlad fänkål, dill, Cognacsgrädde & krutonger
135 kr
Tartar på röding
Inkokt vit sparris, spritärter, citroncrème, ärtskott & krispig färskpotatis
165 kr
Bobergs landgång
Inkokt hummer, Skagen på handskalade räkor, gravad lax & löjrom från Kalix
175 kr
Tartar på svenskt nötinnanlår
Variation på betor, hackad kapris, schalottenlöksringar, primöräggula & kallpressad rapsolja
155 kr
Löjrom från Kalix
Serverad på Bobergs ”råraka” med syrad grädde, citron, dill & svartpeppar
185 kr
varmRÄTTER.
Ugnsbakad röding
Sauce hollandaise, råhyvlade grönsaker samt färskpotatissallad med
dill, dragon, citron, rödlök & svartpeppar
275 kr
Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli och spenat
275 kr
Halstrade torskryggsmedaljonger
Sandefjordsås på grillat smör, blomkål, savoykål, citroninlagd gurka, vattenkrasse, avrugakaviar
345 kr
Sallad på handskalade räkor med forellrom och lantägg
Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd,
vinägrett på dill, svartpeppar- och citron samt råkost på fänkål
235 kr
Kryddstekt kronhjortbog
Smörbakad palsternacka, steksky smaksatt med svarta vinbär, Karl-Johansvampsemulsion och timjanblad
385 kr
Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram och portvin
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon och stekt svenskt äpple
215 kr
Tartar på svenskt nötinnanlår
Variation på betor, hackad kapris, schalottenlöksringar, primöräggula & kallpressad rapsolja
Serverad med sallad samt pommes frites med friterad persilja och Parmesanost
265 kr
Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda hönseri
Vedrökt karré, salladslök, extralagrad Comté, Dijonsenap och råhyvlade champinjoner serverad med spenatsallad
225 kr
Rostad rotselleri
Stekt ostronskivling- och skogschampinjon, rökt svartpepparmajonnäs, ugnsbakad lök,
lättsyrad rotselleri & svampbuljong med ärtsoja
235 kr
DESSERTER.
Pavlova 2.0
Maräng med syltad grapefrukt, krämig vit choklad & citronmeliss
85 kr
Inkokt glasrabarber
Gräddfilsglass, kardemummakex samt torkad citron
85 kr
Ugnsbakad chokladkräm
Saltrostade hasselnötter, smörkola & kaffe
95 kr
Kaffegodis
Selektion av chokladtryfflar, marshmellows och småkakor
45 kr
Krämig choklad
Rostade hasselnötter, brynt smör och havtorn
55 kr
Glass / sorbet
40 kr
Avsmakningsmeny.
Avsmakningsmenyn kostar 645 kr och serveras till hela sällskapet. Ingen dryck ingår. Vinmeny finns.
Tartar på röding
Inkokt vit sparris, spritärtor, citroncrème, ärtskott & krispig färskpotatis
Smörstekt kalvbräss
Färsklök, friterade nässlor, rödvinsvinägrett & råhyvlad morot
Halstrade torskryggsmedaljonger
Sandefjordsås på grillat smör, blomkål, savoykål, vattenkrasse & Avrugakaviar
Kryddstekt kronhjortbog
Smörbakad palsternacka, steksky smaksatt med svarta vinbär, Karl-Johansvampsemulsion & timjanblad
Inkokt glasrabarber
Gräddfilsglass, kardemummakex samt torkad citron
Ugnsbakad chokladkräm
Saltrostade hasselnötter, smörkola & kaffe