På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn alla cookies Avböj tredjepartscookies
Välkommen in Idag har vi öppet

Bobergs Matsal.

À la carte & avsmakningsmeny.

Måndag till fredag kl. 11–15 samt lördag kl. 11.30–15 serveras à la carte-lunch och en avsmakningsmeny i Bobergs Matsal. 

à la Carte.

 

FÖRRÄTTER.

Bakat ägg från Sanda hönseri
Syltad jordärtskocka, svartpepparmajonnäs, espelettpeppar & brysselkålsblad
samt svampbuljong smaksatt med ärtsoja
135 kr

Havskräftssoppa
Kompott på dillkokt svartrot, bondbönor, torkad citron, rostad tomatolja & crème fraiche
145 kr

Varmrökt Barbarie anka 
Sultanrussinvinägrett, råmarinerade rödbetor, variation på muscatpumpa med rostad kräm, 
grillade bitar & saltstekta kärnor 
165 kr

Bobergs skagenröra 
Handskalade räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, 
pepparrot & dill 
155 kr

 

Varmrätter.

Lättrökt bakad Sejrygg 
Brandade smaksatt med citron -& olivolja, bakade tomater, rårivna tomater, sotade gröna bönor & gräslöksolja
275 kr

Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås 
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat
275 kr

Salthalstrad Skreitorsk 
Krämig äggröra smaksatt med brynt smör, handskalade räkor, pepparrot, ångad- & råhyvlad broccoli samt Bobergs råraka på Amandinepotatis 
395 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar & citron samt råkost på fänkål
245 kr

Cognacsflamberad Dovhjortsauté 
Gräddsås med enbär- & grönpeppar, inkokt morot, rostad palsternacka, rårörda lingon, brysselkål & mandelpotatispuré 
345 kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin 
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple 
225 kr

Oxtartar 
Kräm på karamelliserad lök, savoykålschips, torkad vinäger friterad surkål, syrad scharlottenlök & riven tryffel 
Serveras med sallad samt pommes frites med friterad persilja & Parmesanost
275 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda hönseri 
Lufttorkad svensk skinka, lagrad cheddar, karamelliserad lök, timjansyltade tomater, senapscrème samt mâche- & spenatsallad med citron & olivolja 
235 kr

Ugnsbakad späd blomkål
Sauterad spetskål, timjanrostad purjolök, tryffel- & kärnmjölksskum, rökta marconamandlar samt potatiscrème
235 kr

Bobergs Wallenbergare 
Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré 
295 kr

 

Desserter.

Bakverk från dessertvagnen 
70 kr

Varm mandelkaka 
Kardemummasocker, lättvispad grädde & rårörda hjortron
85 kr

Vaniljmarinerad ananas
Passionsfruktsås & svartpeppar samt kokossorbet med mörk rom & riven lime
95 kr

Chokladsavarin med cognac & vanilj
Blodapelsin, chokladcrème, apelsinsorbet & lättvispad grädde
95 kr


Kaffegodis 
Selektion av chokladtryfflar & småkakor 
45 kr

Glass / sorbet 
40 kr

Ost från dessertvagnen
Serveras med marmelad & knäckebröd
95 kr


Avsmakningsmeny.

Avsmakningsmenyn kostar 645 kr och serveras till hela sällskapet. Ingen dryck ingår. Vinmeny finns.

Bakat ägg från Sanda hönseri med vintertryffel 
Syltad jordärtskocka, svartpepparmajonnäs & brysselkålsblad samt svampbuljong smaksatt med ärtsoja

Havskräftssoppa 
Kompott på dillkokt svartrot, bondbönor, torkad citron, rostad tomatolja & crème fraiche 


Halstrad skreitorsk 
Löjrom från Kalix, smörad vitvinssås samt variation på broccoli

Klassiker i Bobergs Matsal sedan 2015 hommage till Tore Wretman 
Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med Cognac, mejram & portvin 
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple

Vaniljmarinerad ananas 
Passionsfruktsås & svartpeppar samt kokossorbet med mörk rom & riven lime 

Chokladsavarin med cognac & vanilj
Blodapelsin, chokladcrème, apelsinsorbet & lättvispad grädde

Dela