På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn alla cookies Avböj tredjepartscookies
Vi har stängt Välkommen in imorgon

Bobergs Matsal.

À la carte & avsmakningsmeny.

Måndag till fredag kl. 11–15 samt lördag kl. 11.30–15 serveras à la carte-lunch och en avsmakningsmeny i Bobergs Matsal. 

à la Carte.

 

FÖRRÄTTER.

Chèvre chaud 
Karamelliserad getostcrème med variation på morot, lakritskrisp, späd frissésallad
129 kr

Halstrad kammussla 
Serveras med kräm på grillad silverlök, krispiga lökchips, ättiksinlagd steklök 
samt äppelvinägrett & riven hösttryffel  
155 kr

Kalix löjrom 
Mandelpotatiskräm, inkokt potatis, lättrökt gräddfil, aqvavitsgelé, 
torkad rödlök & nyplockad dill 
165 kr

Bobergs skagenröra 
Handskalade räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, 
pepparrot & dill 
155 kr

Oxtartar 
Kräm på karamelliserad lök, savoykålschips, torkad vinäger 
friterad surkål, syrad scharlottenlök & riven hösttryffel 
155 kr

 

Varmrätter.

Timjanstekt majskyckling
Skummig dragon & citronveloté, bakad morot, råstekt brysselkål & picklad gulbeta.
275

Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat.
275 kr

Vitvinspocherad Kungsflundra
Tre sorters kaviar, smörslungade sockerärtor, vittoppig rädisa, handskalade räkor, 
Sandefjordssås smaksatt med brynt smör & rostad citron

345 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, 
vinägrett på dill, svartpeppar- & citron samt råkost på fänkål 
245 kr

Rödvinsbrässerad Oxkind Bourguignon
Sotad svensk majs, lättorkade tomater, bakad silverlök, rödvinssås & trädgårdsallad 
med surdegskrutonger samt dressing på rapsolja- & schalottenlök 
395 kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin 
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple 
225 kr

Oxtartar 
Kräm på karamelliserad lök, savoykålschips, torkad vinäger, friterad surkål, syrade schalottenlöksringar & riven hösttryffel
Serverad med pommes frites med friterad persilja & parmesanost
275 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda hönseri 
Stekta kantareller, schalottenlöksringar, lagrad sveciaost samt machésallad med citronvinägrett 
235 kr

Variation på jordärtskocka 
Vinägerglaserade knipprödbetor, riven tryffel, svartkål, rostade hasselnötter, brynt smör & friterat bovete 
235 kr

Bobergs Wallenbergare 
Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré 
295 kr

 

Desserter.

Bakverk från dessertvagnen 
70 kr

Marängsviss
Chokladmaräng, sås på Tobago single estate choklad, lättvispad grädde & vaniljglass
85

Hjortronkompott med råsocker & Tokaji
Mazarinkaka med mandelkräm, vaniljbavaroise & lakrits
95

Variation på choklad 
Havtornssorbet med karamelliserade macadamianötter, 
kaffeflarn & bakad choklad 
95 kr


Kaffegodis 
Selektion av chokladtryfflar & småkakor 
45 kr

Glass / sorbet 
40 kr

Ost från dessertvagnen
Serveras med marmelad & knäckebröd
95


Avsmakningsmeny.

Avsmakningsmenyn kostar 645 kr och serveras till hela sällskapet. Ingen dryck ingår. Vinmeny finns.

Kalix Löjrom
Mandelpotatiskräm, inkokt potatis, lättrökt gräddfil, aqvavitgelè, torkad rödlök & nyplockad dill

Halstrad kammussla
Serveras med kräm på grillad silverlök, krispiga lökchips, ättiksinlagd steklök samt äppelvinägrett & riven hösttryffel

Vitvinspocherad Kungsflundra
Krämig Tre sorters kaviar, smörslungade sockerärtor, vittoppig rädisa, handskalade räkor, 
Sandefjordssås smaksatt med brynt smör & rostad citron 

Rödvinsbrässerad Oxkind Bourguignon
Smörbakad palsternacka, rödvinssås, flower sprouts, brysselkål, timjanpicklad rotselleri & riven vintertryffel

Hjortronkompott med råsocker & Tokaji 
Mazarinkaka med mandelkräm, vaniljbavaroise & lakrits

Variation på choklad 
Havtornssorbet med karamelliserade macadamianötter, 
kaffeflarn & bakad choklad

Dela