På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Välkommen in Idag har vi öppet

Bobergs Matsal.

À la carte & avsmakningsmeny.

Måndag till fredag kl. 11–15 samt lördag kl. 12–17 serveras à la carte-lunch och en avsmakningsmeny i Bobergs Matsal.

à la Carte.

FÖRRÄTTER.

Smörstekt kalvbräss 
Färsklök, friterade nässlor, rödvinsvinägrett & råhyvlad morot 
165 kr

Hummersoppa 
Råhyvlad fänkål, dill, Cognacsgrädde & krutonger 
135 kr

Tartar på röding
Inkokt vit sparris, spritärter, citroncrème, ärtskott & krispig färskpotatis 
165 kr

Bobergs landgång 
Inkokt hummer, Skagen på handskalade räkor, gravad lax & löjrom från Kalix 
175 kr

Tartar på svenskt nötinnanlår 
Variation på betor, hackad kapris, schalottenlöksringar, primöräggula & kallpressad rapsolja 
155 kr

Löjrom från Kalix 
Serverad på Bobergs ”råraka” med syrad grädde, citron, dill & svartpeppar 
185 kr

varmRÄTTER.

Ugnsbakad röding 
Sauce hollandaise, råhyvlade grönsaker samt färskpotatissallad med 
dill, dragon, citron, rödlök & svartpeppar 
275 kr

Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås 
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli och spenat 
275 kr

Halstrade torskryggsmedaljonger 
Sandefjordsås på grillat smör, blomkål, savoykål, citroninlagd gurka, vattenkrasse, avrugakaviar 
345 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom och lantägg 
Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, 
vinägrett på dill, svartpeppar- och citron samt råkost på fänkål 
235 kr

Kryddstekt kronhjortbog 
Smörbakad palsternacka, steksky smaksatt med svarta vinbär, Karl-Johansvampsemulsion och timjanblad 
385 kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram och portvin 
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon och stekt svenskt äpple 
215 kr

Tartar på svenskt nötinnanlår 
Variation på betor, hackad kapris, schalottenlöksringar, primöräggula & kallpressad rapsolja 
Serverad med sallad samt pommes frites med friterad persilja och Parmesanos
265 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda hönseri 
Vedrökt karré, salladslök, extralagrad Comté, Dijonsenap och råhyvlade champinjoner serverad med spenatsallad 
225 kr

Rostad rotselleri 
Stekt ostronskivling- och skogschampinjon, rökt svartpepparmajonnäs, ugnsbakad lök, 
lättsyrad rotselleri & svampbuljong med ärtsoja 
235 kr

 

DESSERTER.

Pavlova 2.0 
Maräng med syltad grapefrukt, krämig vit choklad & citronmeliss 
85 kr

Inkokt glasrabarber 
Gräddfilsglass, kardemummakex samt torkad citron 
85 kr

Ugnsbakad chokladkräm 
Saltrostade hasselnötter, smörkola & kaffe 
95 kr

Kaffegodis 
Selektion av chokladtryfflar, marshmellows och småkakor 
45 kr

Krämig choklad 
Rostade hasselnötter, brynt smör och havtorn 
55 kr

Glass / sorbet 
40 kr


Avsmakningsmeny.

Avsmakningsmenyn kostar 645 kr och serveras till hela sällskapet. Ingen dryck ingår. Vinmeny finns.

Tartar på röding 
Inkokt vit sparris, spritärtor, citroncrème, ärtskott & krispig färskpotatis 

Smörstekt kalvbräss 
Färsklök, friterade nässlor, rödvinsvinägrett & råhyvlad morot 

Halstrade torskryggsmedaljonger 
Sandefjordsås på grillat smör, blomkål, savoykål, vattenkrasse & Avrugakaviar 

Kryddstekt kronhjortbog 
Smörbakad palsternacka, steksky smaksatt med svarta vinbär, Karl-Johansvampsemulsion & timjanblad 

Inkokt glasrabarber 
Gräddfilsglass, kardemummakex samt torkad citron 

Ugnsbakad chokladkräm 
Saltrostade hasselnötter, smörkola & kaffe 

Dela