På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn alla cookies Avböj tredjepartscookies
Välkommen in Idag har vi öppet

Bobergs Matsal.

À la carte & avsmakningsmeny.

Måndag till fredag kl. 11–15 samt lördag kl. 11.30–15 serveras à la carte-lunch och en avsmakningsmeny i Bobergs Matsal. 

à la Carte.

 

FÖRRÄTTER.

Svamp ”mille feuille” 
Svartpeppar, brynt smör, backtimjan, gräslök, riven äggula & vattenkrasse 
129 kr

Halstrad Pilgrimsmussla 
Serveras med kräm på grillad silverlök, krispiga lökchips, ättiksinlagd steklök 
samt äppelvinägrett & riven hösttryffel  
155 kr

Rökt hälleflundra 
Blomkålspuré, gurka, citron, Avruga kaviar, gröna ärtor & gurkkrasse 
145 kr

Bobergs skagenröra 
Handskalade räkor i citronmajonnäs på danskt rågbröd med inlagd lök, 
pepparrot & dill 
155 kr

Sotad oxtartar på innanlår 
Inlagd Västeråsgurka, raspad pepparrot, spritärter, kruspersilja, 
syltade kantareller samt riven kryddost 
165 kr

 

Varmrätter.

Vitlöksstekt majskyckling 
Tryffelstuvad höstkål, råstekt brysselkål, saltbakad rotselleri samt rödvinssås med rostad vitlök.
275 kr

Rimmad lax med kokt potatis stuvad i smörad vinsås 
Nyklippt färsk dill, citronklyfta samt smörglaserad broccoli & spenat .
275 kr

Gräddstekt Långarygg
Krämig broccoli, blåmusslor, brässerad purjolök, rökt musselmajonnäs, råhyvlad broccoli 
samt stjälkselleri & forellrom

325 kr

Sallad på handskalade räkor med forellrom & lantägg 
Kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, 
vinägrett på dill, svartpeppar- & citron samt råkost på fänkål 
245 kr

Grillad Entrecôte 
Sotad svensk majs, lättorkade tomater, bakad silverlök, rödvinssås & trädgårdsallad 
med surdegskrutonger samt dressing på rapsolja- & schalottenlök 
395 kr

Smörstekt, hemgjord blodpudding kryddad med cognac, mejram & portvin 
Varmrökt sidfläsk, rårörda lingon & stekt svenskt äpple 
225 kr

Oxtartar 
Kräm på karamelliserad lök, savoykålschips, torkad vinäger, friterad surkål, syrade schalottenlöksringar & riven hösttryffel
Serverad med pommes frites med friterad persilja & parmesanost
275 kr

Omelett gjord på ekologiska lantägg från Sanda hönseri 
Stekta kantareller, schalottenlöksringar, lagrad sveciaost samt machésallad med citronvinägrett 
235 kr

Variation på jordärtskocka 
Vinägerglaserade knipprödbetor, riven tryffel, svartkål, rostade hasselnötter, brynt smör & friterat bovete 
235 kr

Bobergs Wallenbergare 
Smörslungade petit pois, rårörda lingon, brynt smör & mandelpotatispuré 
295 kr

 

Desserter.

Bakverk från dessertvagnen 
70 kr

Blåbärskompott 
Blåbärsglass, kolakaka med brynt smör, lemoncurd & italiensk maräng 
85 kr

Vaniljinkokta Anjou Päron 
Mandelglass, cognacskaramell & kardemummakaka 
95 kr

Havtornssorbet
Chokladkräm med karamelliserade macadamianötter, kaffeflarn & bakad choklad
 95 kr


Kaffegodis 
Selektion av chokladtryfflar & småkakor 
45 kr

Glass / sorbet 
40 kr

Veckans utvalda ost 
Serveras med hemgjord marmelad & kumminknäcke 
45 kr


Avsmakningsmeny.

Avsmakningsmenyn kostar 645 kr och serveras till hela sällskapet. Ingen dryck ingår. Vinmeny finns.

Kalix Löjrom
Mandelpotatiskräm, inkokt potatis, lättrökt gräddfil, aqvavitgelè, torkad rödlök & nyplockad dill

Halstrad Pilgrimsmussla
Serveras med kräm på grillad silverlök, krispiga lökchips, ättiksinlagd steklök samt äppelvinägrett & riven hösttryffel

Gräddstekt Långa
Krämig broccoli, blåmusslor, brässerad purjolök, rökt musselmajonnäs, råhyvlad broccoli samt stjälkselleri & forellrom

Grillad Entrecôte
Sotad svensk majs, riven anklever, bakad silverlök &  rödvinssås

Vaniljinkokta Anjou Päron
Mandelglass, cognacskaramell & kardemummakaka

Havtornssorbet
Chokladkräm med karamelliserade macadamianötter, kaffeflarn & bakad choklad

Dela