På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn alla cookies Avböj tredjepartscookies
Vi har stängt Välkommen in imorgon

Botanique.

Botanique.

Vällagade sallader och mackor på ingredienser med tydligt urprung, lagade av en kock. Välkommen till bords.

SALLADER.

VECKANS SALLAD.

Chilistekt kyckling med koriander- & mangoslasa, gräddfilsdressing, pärlcouscous med gurka, rädisor & cashewnötter
135 kr

UMAMI BOMB.

"Pulled pork", friterade örter- & lök, stekt svamp samt umamidressing avslutas med riven pecorino, gurka, rå rättika samt sojasyltad pärllök
135 kr

BOWL.

Sojamarinerad lax, broccoli, råris, gurka, koriander, salladslök, böngroddar, chilitofu, nori & rostade sesamfrön 
145 kr

FJÄLLBACKA.

Sallad på handskalade kräftor & räkor med ekologiska lantägg "64c", kryddig Rhode Islanddressing med gräslök serveras med gurka, avokado, torkat rågbröd, vinägrett på dill, svartpeppar & citron samt råkost på fänkål & rädisa
165 kr

skördetid.

Råhyvlad grön–& gul zucchini, torkad mynta, grönkål, fetaost, pumpakärnor, puffad dinkel & quinoa & grönärtsdressing
125 kr

wellness.

Ångad blomkål med kikärtor, edamamebönor, rödquinoa, morot, rostade solrosfrön samt dressing gjord på vita bönor
120 kr


SMÖRGÅSAR.

CROQUE MONSIEUR.

Grillat levainbröd på rågsurdeg med enrisrökt svensk karré & Gruyère ost serverad med dijonsenapscrème & liten sallad
95 kr 

”Scramble egg”

”Äggröra” med bryntsmör på danskt rågbröd med spenatsallad, råhyvlad rädisa samt böngroddar, friterad kapris & svartpeppar
85 kr

GRILLAD SPENATTORTILLA.

Gulbetor, getost, kikärtor & syrad rödlök
95 kr

RÄKOR.

Räksmörgås på danskråg med bakat ekologiskt lantägg, dill, gurka, syrad rödlök & majonnäs
160 kr

LITEN BAGUETTE.

Liten baguette med Gruyèreost, spenat & gurka  
35 kr

Liten baguette med enrisrökt svensk karré & Gruyèreost
40 kr

Bilden kommer från STIL nr 28 våren 2015.

Fotograf Gustav Almestål/Lundlund. Fotoassistent Camilla Brodin. Stylist Niklas Hansen/Link Details. Stylingassistent Agnès Rosa Beckman.

Dela