På Nordiska Kompaniets webbplats används cookies. Cookies som behövs för att webbplatsen ska fungera har sparats i din dator.

Godkänn
Vi har stängt Välkommen in imorgon

Nordiska Kantinen.

Dagens lunch.

Välkommen till Nordiska Kantinen. Öppettider: vardagar kl. 11.00–16.00, helger kl. 11.00 – 15.00.

meny v3.

Veckans soppa.

Blomkålssoppa med curryräkor, råhyvlad blomkål, citronette samt chilipicklad gurka
115 kr

Veckans vegetariska.

Kantinens ” Mac n Cheese” med getost, stekt svamp, gulbetor & basilika samt rostade pinjenötter & gräddkokt spenat
125 kr 

MÅNDAG.

Lammfärsgryta & Merguezkorv med kryddkokt bulgur, pickles på kål, gurka & lök, samt yoghurt med persilja, citron & vitlök
125 kr

Ångad sejfilé med kräftsås, dillkokta morötter, torkad kavring & potatispuré med västerbottenost
135 kr 

TISDAG.

Mörbakad fläsksida i Masala Curry med kryddsotad blomkål, kardemummaris, limeyoghurt, samt sallad på silverlök & mynta
129 kr

Stekt rödspätta meuniere med citronsmör, brytbönor, persilja & kokt potatis
135 kr 

Onsdag.

Kycklingfärsbiffar med grönpepparsås, sotade brytbönor samt potatis-& dragonsallad, friterad lök & torkad tomat
129 kr 

Örtbakad koljafilé med höstgrönsaker i buljong med gnocchi, pesto på solrosfrön, mozzarella & ruccola
135 kr 

Torsdag.

Viltgryta med enbär & lingon serveras med potatispuré, smörkokta ärtor & rotfruktschips
129 kr
 
Brödstekt torskfilé med Rojo mojo, bakad tomat, klyftpotatis, sotad paprika & picklad zucchini
135 kr 

FREDAG.

Plommonspäckad fläskkarré från Stommen Gård serveras med ingefära, gräddstekt savoykål, äppelsky & rosmarinrostad potatis
135 kr 

Gratinerad spättafilé med hummersås, lagrad ost med dillrostade höstgrönsaker, sallad på fänkål, lök & sockerärtor samt rostad grönkål
139 kr 

Lördag/söndag.

Kalv Tri Tip med pepparssky, tryffelbrässerad kål, champinjonstuvad potatis & vinägerkokt rödlök
139 kr 

Pappardelle med lax, torsk och räkor, serveras med ruccolacreme, lagrad ost, torkade tomater, grillad citron och basilika
135 kr 

Dela