Måndag - Fredag: 10 - 20. Lördag: 10 - 18. Söndag: 11 - 17. Övriga öppettider

Huvudmeny

Doftexpert-Linda-Landenberg

Doftexperten Linda Landenberg bjuder in till en vackrare värld.

Doftkonnässören Linda Landenberg driver sedan ett år tillbaka Sveriges enda doftkonsultation på NK Kosmetik. För NK.se berättar hon om sin stora doftpassion och hur hon går till väga för att hjälpa kunden hitta sin signaturdoft

Linda säger att parfymen under det senaste decenniet fått ett uppsving efter en tid av förbrukning och konsumtionshets. Idag är intresset för hantverket bakom stort, och man vill hitta sin unika doft.  Behovet av personlig experthjälp är stort.

– Vi säljer lyxaccessoarer till medvetna kunder, och för att kunna ge perfekt hjälp krävs tid. Det går inte att hitta sin signaturdoft på två minuter. Jag vill öppna dörren till en större, vackrare värld och skräddarsy dofter efter individens behov – det måste få ta tid.

En doftkonsultation där Linda tar fram tre-fyra dofter brukar ta ungefär två timmar. Rådgivningen handlar om kommunikation, att ställa frågor och ta reda på vem personen är.

– Jag ser det som själslig personlighetsutveckling. Man måste vara nyfiken och vilja ta reda på hur kunden tänker, vilka sammanhang hon eller han rör sig i, yrke, smak, preferenser. Däremot vad kunden haft för dofter tidigare är ointressant, det kan vara helt fel för den personen.  

Linda Landenberg har varit fascinerad av dofter ända sedan barnsben och beskriver sig själv som en ”luktare”. På 80-talet började hon jobba i ett parfymeri, och det var där hon fick upp ögonen för parfymer.

– Ända sedan jag var liten har det varit en reflex för mig att dofta på saker. Självklart var det inget jag reflekterade över då, men idag vet jag ju att luktsinnet är ett av våra starkaste sinnen. I tusentals år har man vetat att dofter kan göra en upprymd, euforisk, balanserad. De kan väcka minnen och starkt emotionella känslor.

Hon säger att parfymer har stor makt om man använder de rätt.

– Dofter är ett starkt verktyg som kan styra vad omgivningen ska tycka och känna om dig. Väljer man rätt doft kan det göra väldigt stor påverkan, väljer man fel blir det betydelselöst. Då blir man bara utklädd och gör inget intryck.

Linda Landenberg tror inte att det finns en doft som passar i alla sammanhang, utan att det snarare finns en parfym för varje tillfälle. Själv har hon en hel klädkammare full, omkring 80 parfymer.

– Jag använder alla mina parfymer, men till olika ändamål och humör. Favoriter är Armani Privé Bois d'Encens, en rökig, träig doft och Profumum Romas Aqua di Sale, som är en fin sommardoft. Den är sensuell men inte vampig, och doftar ljuvligt av cederträ och havssalt. Båda dofterna uppskattas av både kvinnor av män.

Tid för doftkonsultation bokas direkt hos NK Kosmetik eller på telefon 08-762 84 83. En konsultation kostar 300:- och beloppet dras av vid köp av vara. Doftkonsultationen kan också ges bort som en personlig gåva.

Publicerad 2012.04.13
Alla bilder
Bild 1/1 Doftexpert-Linda-Landenberg Förstora

Annons – Dubbla poäng

Annons – Dubbla poäng

dubbla_poäng

Avdelare - dukade bordet

Avdelare - dukade bordet

Avdelare_dukadebordet

Annons – Dukade bordet

Annons – Dukade bordet

Nk.se_Dukade bordet_Ljus_706x300pixl

Avdelare - kalendarie vår 14

Avdelare - kalendarie vår 14

Kalendarium

Kalendarium

Avdelare - Nyheter vår14

Avdelare - Nyheter vår14

Avdelare_vår_nyheter

Nyheter

Avdelare – Vår Nyckel

Avdelare – Vår Nyckel

Avdelare_vårnyckel

Nyckelerbjudanden

Nyckelerbjudanden

Uppspelning av videomaterial är ej tillgängligt.

Avdelare - NKTV vår14

Avdelare - NKTV vår14

NKTV

Avdelare - NK Restauranger vår14

Avdelare - NK Restauranger vår14

Restauranger

NKRestauranger

Mode

Etta

Logga in till dina nyckelsidor

Info

Sök NK.se

Få senaste nytt från NK.

Jag godkänner villkoren

Musikspelare

Uppspelning av videomaterial är ej tillgängligt.

Varumärken på NK.

A B C D E F
G H I J K L
M N O P Q R
S T U V W X
Y Z Å Ä Ö #

Bli Nyckelkund

Bli Nyckelkund

Nyckelkund_annons

NK Mastercard

NK Mastercard

nk_nyckeln_mastercard

Önskeboken

Önskeboken

onskeboken_r

Välkommen till varuhuset.

Hamngatan 18-20 111 47 Stockholm Visa på karta Växel: +46 (0)8 762 80 00 NK Nyckeln: +46 (0)8-14 68 90

Prenumerera på RSS

RSS håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad med de senaste nyheterna.

Information om cookies.

Klicka här för mer information om hur vi använder cookies på NK.se