Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
cappelen dimyr

Upptäck aktörerna från NK Inredning under Design Week at NK.

NK Inredning har med sitt exklusiva utbud av varumärken och handplockade sortiment länge varit en självklar inredningsdestination. Under Design Week at NK hyllar avdelningen det senaste inom design och i varuhusets skyltfönster på Hamngatan ställer utvalda varumärken ut exklusiva nyheter och unika lanseringar.

Lär känna aktörerna från NK Inredning nedan. 

vipp.

vipp

Exklusiv utlottning i ett unikt samarbete med Vipp och NK.

Det danska varumärket Vipp grundades 1939 av designern Holger Nielsen. Genombrottet kom när hans fru bad om en soptunna till sin frisörsalong. Resten är historia och i dag säljs Vipps klassiska pedalhink samt köks- och inredningsprodukter över hela världen.

Under Design Week at NK visar Vipp upp sin nya kökskollektion, exklusivt på NK Inredning som enda återförsäljare i Sverige. Varumärket lanserar även en ny stol i serien Cabin.

Lisa Hilland.

NK Inredning och Mylhta lanserar ny möbelserie tillsammans.

I januari 2019 lanserades designvarumärket Mylhta på NK Inredning. Nu presenteras den helt nya möbelserien Spira, design Lisa Hilland, tillsammans med NK Inrednings ägare Kadi Harjak och med särskilt fokus på NK:s kunder. Spira är en vidareutveckling av klassiska pinnstolar och är en hyllning till svenskt hantverk och det svarvade träets skönhet. Svarvtekniken är en av de äldsta teknikerna för att förädla trä och tekniken kan spåras ända tillbaka till 1300-talet f. Kr.

Kollektionen tillverkas på Sveriges äldsta pinnstolsfabrik Wigells 1868 i FSC-märkt trä och består av en pinnstol, loungestol, pinnsoffa och skärm. Lisa Hilland menar att trä inte bara är ett vackert material och en miljövänlig materialkälla. Det finns även studier som visar att trä i arkitektur och inredning har en positiv effekt på oss människor och vårt psykiska välbefinnande. 

Missa inte Design Week at NK:s panelsamtal, med bland annat Lisa Hilland, den 9 februari kl. 17.00. Ta del av samtalet här på nk.se och i våra sociala kanaler. Deltar gör Lisa Hilland, Jacob Holst (Cappelen Dimyr) och Bengt Thornefors (Magniberg), och samtalet modereras av journalisten Daniel Lindström.

lisa Hilland

Cappelen Dimyr.

Cappelen

Prisade konsthantverksmattor.

2020 blev Cappelen Dimyrs hyllade mattor utsedda till Årets accessoar av Residence Stora Formpris. Varumärkets lyxiga, men samtidigt skandinaviskt nedtonade kollektioner, visar att en matta kan vara lika central som vilket designföremål som helst. Mattorna är hantverksmässigt tillverkade i Indien i fabriker certifierade av Good Weave Certification och Care & Fair. Grundarna bakom varumärket är systrarna Maja och Ellen Dixdotter, Jakob Cappelen Holst och Kristoffer Hernemyr.

Under Design Week at NK lanseras den nya modellen No.07 på NK Inredning, en homage till den bohemiska elegansen som ligger i varumärkets kärna. Det mjuka och oregelbundna mönstret skapar en levande känsla och de långa fransarna skapar en konstnärlig detalj. 

magniberg.

Designduon Magniberg lanserar färgsprakande bäddkollektion.

Modedesignern Bengt Thornefors och floristen och grafiska designern Nina Norgren grundade varumärket Magniberg för fem år sedan, vars kärna till en början bestod av nytänkande bäddtextilier. Med inspiration från modevärlden låter de tyger i allt från spets till siden mötas i oväntade kombinationer. De detaljrika mönsterna och genomarbetade materialen har fått varumärket att på kort tid göra ett betydande avtryck i design- och inredningsvärlden. Duon strävar efter att placera hemtextil och inredning i en emotionell kontext där intresset för hemmet och hur olika saker tillsammans bidrar till dess energi är i fokus. 

I vår lanseras äntligen Magniberg på NK Inredning, exklusivt i Sverige. Under Design Week at NK visas den nya kollektionen upp i varuhusets skyltfönster.

magniberg

Piet Hein Eek

eek

Holländsk och hållbar design. 

Den nederländska designern Piet Hein Eeks verk förkroppsligar begreppen transformation och återvinning. Hans design är ett ställningstagande mot massproduktion, materialavfall och slit och släng-kultur. Möbler och inredning skapas av allt från gamla träbåtar till återvunna spillbitar från ved och industriella stålrester. I dag skapar Piet Hein Eek mattor, hushållsartiklar, tapeter, klockor och glasögon. Allt tillverkas i Eindhoven, Holland.

Under Design Week at NK visas ett urval av Piet Hein Eeks kollektion i varuhusets skyltfönster. NK Inredning är exklusiva återförsäljare av varumärket i Sverige sedan 2010.