Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK loves denim

NK Loves Denim är en hyllning till ett av de mest ikoniska modematerialen genom tiderna. NK var först med att introducera jeans till Sverige 1947 och vi har i dag ett unikt sortiment av denimvarumärken. Jeans är för alla – och för alla tillfällen. Välkommen att uppleva NK Loves Denim i varuhuset eller genom våra digitala kanaler.

denim sedan 1947.

NK var det första svenska varuhuset att ta in och sälja jeans och i dag lever jeansarvet vidare genom varuhusens expertis och utbud. Under hela april månad låter vi denim stå i fokus.

Inspireras av en färgskala i indigoblå toner och ta del av spännande gästspel, aktiviteter och utställare på plats i varuhuset och i våra digitala kanaler. I varuhuset hittar du nya kollektioner och spännande installationer vid damskoytan på Entréplan och i våra skyltfönster. Här visas även mer oväntade användningsområden för materialet i form av munskydd, kuddar och hövdninghjälmar, jeansperuker – och en denimklädd motorcykel från CAKE. För att hylla jeansmodet i alla dess former har våra avdelningar tagit fram en mängd unika Nyckelerbjudanden inom denim. Är du inte Nyckelkund? Registrera dig här.

Varmt välkommen att hylla det långsiktiga och hållbara materialet med oss på NK.

Omsorgen för våra kunder och medarbetare är av högsta prioritet. Ta del av våra säkerhetsåtgärder rörande covid-19 här.

NK

Urklipp från 1947 ur Nordiska museets digitala arkiv.

Denim ss21.

Denim mode
Inspireras av utvalda looks där denim fortfarande är lika modernt och trendigt som när jeans lanserades på NK 1947.
Denimguide
Denim är ett slitstarkt material i sig, men det finns också några saker du kan göra själv för att få dina favoritjeans att hålla form och kvalitet så länge som möjligt.

Lär känna våra utställare.

Cake
Upptäck motorcykelvarumärket CAKE och deras motorcykel helt klädd i denim. Som en del av lanseringen av NK Padel & Social by ASCARO har även padelracket i denim tagits fram – unikt för NK Sport.
By Malina

By Malina.

By Malina har tagit fram en unik jeansklänning bestående av restmaterial från produktionen i Italien. Beskåda kreationen på plats på NK eller håll utkik efter exklusivt behind the scenes-material på Instagram.
Iggy

Iggy Jeans.

Iggy Jeans grundades 2017 av designern Ingrid ”Iggy" Berg med idén att upcykla vintagejeans. Designen är gränsöverskridande och med inspiration hämtad från punken. Nu finns varumärkets signaturplagg, prydda med handmålade mönster, utställda på Entréplan.
Emma

Elvyw och Beckmans Designhögskola.

Elvyw är ett nytt hållbart och innovativt modemärke skapat av tidigare Beckmans-studenten Emma Wåhlin. NK är först att visa en minikollektion inför lanseringen av varumärket i höst. Kollektionen bygger på unika plagg av hållbara material som läder tillverkat av äppelskal, upplockade fisknät från havet, vintagegardiner, ISKO-denim och överblivna textilier från modeindustrin. På Beckmans utställningsyta kan du även upptäck Josefin Zachrissons vaser Trash. Vaserna är tillverkade i flytande jesmonite och sedan modellerade i olika lager.
paul
Upptäck spektakulära patchworkjeans från Junya Watanabe. Paul & Friends är ensamma i Sverige om detta unika modevarumärke.
ink
Det LA-baserade varumärket Agolde inspireras av denimklassiker som de återskapar i form av nytänkande tolkningar. Jeansvarumärket vill sätta en ny standard för avancerad och miljömedveten denim. Du hittar Agolde på NK Internationella Designers, i våra skyltfönster och i Ljusgården.

Denim valt av ELLE.

Vårens nyanser går i blått – i alla fall om du frågar ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth. Upptäck dina denimfavoriter bland vårens it-looks från NK.

Inspireras

Elle