Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Balmains damutbud lanseras på NK e-handel.

Från Haute couture till stjärnbeströdd streetwear – i samband med lanseringen reder vi ut hur det ikoniska modehuset Balmain har gett det franska modearvet en ny generation trogna följare.

Modevärlden höll andan när designer Olivier Rousteing tog sig an rollen som creative director för Balmain 2011. Endast 25 år gammal var han den yngsta designern att leda ett framstående franskt modehus sedan Yves Saint Laurent. Sen dess har han tagit världen med storm, men han hade mycket att leva upp till.

Balmain grundades 1945 av Pierre Balmain och blev ett av de stora franska modehusen som förnyade Paris-couturen efter andra världskriget. Balmain väckte uppmärksamhet med sin feminina och extravaganta designstil. Broderade tyger, markerade midjor och vida kjolar gjorde snart varumärket till en favorit bland societeten. Stjärnor som Marlene Dietrich, Katharine Hepburn och Brigitte Bardot bar hans design både privat och framför filmkameran.

Även Olivier Rousteing har blivit en go to-designer för dagens stjärnor då han har fört Balmain in i 2000-talet och till en ny ung skara följare som ofta kallas “the Balmain Army”. Genom att ta med sig märkets rika arkiv och traditionella couturetekniker in i sin egen generation har Rousteing skapat en modern tolkning av husets modearv i glittrande powersilhuetter, high end streetwear och självsäkra skärningar. Tillsammans med designerns stora intresse för musik har det gjort dagens stjärnor som Kim Kardashian, Kanye West och Beyoncé till uppskattande representanter för märket.

Nu kan vi presentera ett noga kurerat urval av det franska modehusets mode för henne online, där vi sedan tidigare erbjuder ett utvalt utbud av Balmain för honom. Upptäck Balmains värld på NK e-handel eller hos NK Designer's Collection (herr) och NK Luxury Corner (dam) på varuhuset i Stockholm.

Hitta till
NK LUXURY CORNER.

NK Luxury Corner, Entréplan Tel: 08-762 82 83 Stockholm

Hitta till
NK DESIGNERS COLLECTION.

NK Designers Collection, Plan 2 Tel: 08-762 82 79 Stockholm