Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sätt sommarstilen med italiensk elegans.

Safari-inspirerat eller lodräta linjer - Max Mara guidar dig genom sommartrenderna.

Som både trendsättare och klassiker har det italienska modemärket Max Mara klätt flera generationer kvinnor världen över i tidlösa ready to wear-plagg. Designern Achille Maramotti grundade märket 1951 med att skapa kappor åt kvinnor i karriären. I dag är Max Mara ett av världens största modehus och lockar självständiga kvinnor i alla åldrar med trendiga kollektioner säsong efter säsong.

Vi frågade butikschef Ann B. Olsson om stiltips inför sommarsäsongen.

Vad erbjuder Max Mara på NK?
– Hos oss på NK finns linjerna Studio och Weekend. Studio erbjuder en sober och stram look med exklusivt skräddade kostymer. Linjen Weekend är mer ledig och cool, med mycket färg och mönster. Meningen är att man ska kunna kombinera plagg från båda kollektionerna.

Nämn tre trender som är starka i sommar?
– Vi ser många safariinspirerade plagg i naturliga material som lin och rami. Färgpaletten är sval och går i toner av beige, sand och tobak. Sen har lodräta ränder gjort en comeback, bland annat i oversize-skjortor och klänningar i bomullspoplin. Materialet passar extra bra på sommaren då det är tunt och svalt. Vida byxor och storblommiga motiv är också populärt, gärna i starka accentfärger som fuchsia, rött, blått och gult.

Hur matchar jag äldre plagg med nya trender?
– Det jag gillar allra mest med Max Mara är att det går en röd tråd genom modehusets kollektioner år efter år. Det är miljövänligt att köpa ett Max Mara-plagg då något du köpt från oss för tio år sedan går lika bra att matcha med de kläder som säljs i dag. Det är något man är rätt ensamma om i modevärlden. Jag och mitt team på NK hjälper mer än gärna till att matcha de kläder du redan har med härliga nyheter som finns i butikerna just nu.

Klänning Max Mara Studio, Tornado - pink, 5 690 kr.

Hitta till
MAX MARA STUDIO.

Max Mara Studio, Plan 1 Tel: 08-762 80 50 Stockholm

Hitta till
MAX MARA WEEKEND.

Max Mara Weekend, Plan 1 Tel: 08-762 80 70 Stockholm