Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

NK-experten tipsar: Så behåller du ditt glow.

En vanlig fråga som experterna på NK Beauty får just nu är: hur behåller man sitt sommarglow längre? Här får du svaren på några av de populäraste frågorna om hudvård till hösten just nu.

På NK finns många medarbetare som inspirerar och lär ut sina bästa tips. En av dem är Ellinor Parling, Sales Leader på NK Beauty, som avslöjar sina bästa skönhetstips och hur du behåller hudens lyster.

Hej Ellinor, vad är viktigast att tänka på för att ta hand om sin hy under övergången från sommar till höst?
– Under sommaren har de flesta vistats i solen och (förhoppningsvis) använt solskydd. Många av oss har kanske lagt aktiva produkter åt sidan och använt snällare under sommarmånaderna. Solen och solskydd i kombination är en påfrestning för huden som då ”försvarar sig” genom att bli kraftigare. Personligen längtar jag efter att ”nollställa” huden genom att börja peela och använda produkter som har aktiva ingredienser i sig. Mitt tips är att starta med peeling pads eller en enzympeeling för att ta bort döda hudceller och få fram en ny lyster och spänst i huden.

Hur behåller man sommarlystern i höst?
– Använd sheet masks! Det är enkelt förklarat en tunn ”mask” som är indränkt i ingredienser och som du lägger över ansiktet för att hålla huden återfuktad och ge den ett solkysst utseende. Rose gold mask från varumärket 111Skin är min favorit!

Hur ofta ska man peela huden?
– Beroende på hudtyp, 1–2 gånger i veckan för att reglera talgproduktionen och bibehålla lystern.

Vilken typ av peeling rekommenderar du?
– Enzympeeling som är lika effektiv, om inte mer, som en mekanisk peeling. Skillnaden på enzympeeling och mekanisk är att en mekanisk peeling är oftast grövre och innehåller korn medan en enzympeeling är "mjukare", du känner inte kornen. Oftast kommer den i pulverform som du aktiverar med vatten. Den här typen av peeling innehåller enzymer som är mycket effektiva när det gäller att få en fin hudstruktur.

Hur viktigt är det med fukt?
– Jätteviktig! Varva alltid med fukt, inte bara mellan sommar och höst utan hela året, i olika former så som fuktmasker och fuktserum.

Behöver man använda en kräm med solskyddsfaktor året runt?
– Ja! För ett få fulländat resultat måste man skydda huden hela tiden. Det gör man bäst genom att använda solskydd, det finns många olika varianter som kan användas under makeup eller bara som de är. Många solskydd är dessutom så pass utvecklade att de skyddar mot både fria radikaler och blått ljus, exempelvis från dator eller mobilanvändning.

Hur ofta bör man lägga en mask?
– Till skillnad från peeling kan du använda mask oftare, speciellt om det är en med fukt i. 2–3 gånger i veckan går bra. Är den aktiv, innehåller syror eller lera, så lägg den endast 1–2 gånger i veckan.

Finns det någon produkt i NK:s sortiment som du älskar extra mycket just nu? Varför?
– Transderma M serum! Kan inte få nog av den produkten, den är som en lysterbomb på pump!

Finns det några speciella trender inom hudvård just nu?
– Vi ser en tydlig hållbarhetstrend inom skönhetsvård. Att intressera sig för ingredienser, hur produkten tillverkats och med vilka material, är något som kommer vara aktuellt även på sikt. Snart kommer denna medvetenhet vara en självklarhet i all handeln. Ett exempel på ett nytt varumärke med det här tänket heter ”Beauty Disrupted” och gör lyxiga soap bars som är helt veganska.

Om man har fått pigmenteringar efter soltimmar, kan man reducera dem?
– Det beror på vilken typ av pigmentering det är. Antagligen är den ytlig om den uppkommit efter sommaren. Att jobba med Retinol och C-vitamin är effektivt. Använd då solskydd, även om det är höst eller vinter! Det finns många förfinade solskydd som är anpassade för att användas dagligen som ett skydd. Jag skulle rekommendera att göra en hudskanning med vårt varumärke Elixir för att se vilken hudtyp du har och även hur djupt pigmenteringen ligger.


Namn: Ellinor Parling
Gör: Jobbar som säljledare på NK Beauty i Stockholm
Ålder: 28
Mest inspirerande i mitt jobb: Att få jobba nära engagerade kollegor och leverantörer för att skapa en unik kundupplevelse tillsammans!

Hitta till
NK BEAUTY.

NK Beauty, Entréplan Tel: 031-710 12 23 Göteborg

Hitta till
NK BEAUTY.

NK Beauty, Entréplan, Nedre plan Tel: 08-762 84 85 Stockholm