Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK Galan 2020.

NK Galans vinnare.

Årets NK Gala pågick under en hel vecka, och varje dag presenterades nya pristagare. Här hittar du årets alla vinnare.

 

Nordiska Kompaniets Hederspris

”Mode är en plats för de allra vackraste drömmarna. Redan som litet barn drömde Årets Hederspristagare om att bli designer. I dag är han en av de allra största vi har, en couturedesigner av internationell toppklass som klätt kungligheter, scenstjärnor och schlagerartister. 2020 firar han 30 flamboyanta år som yrkesaktiv, och är långt ifrån färdig med att smycka en lite för grå värld med glamour, strass och extravagans.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Hederspris 2020 är Lars Wallin.

Om utmärkelsen säger Lars Wallin: ”Det känns ju fantastiskt! För mig har NK varit den plats i Sverige som representerar den värld som jag alltid har velat jobba i.” Läs hela intervjun med Lars Wallin här.

Lars Wallin

NORDISKA KOMPANIETS VARUMÄRKESPRIS I STOCKHOLM

Nordiska Kompaniets Varumärkespris avgörs av NK:s kunder, som tillsammans röstat fram vinnaren – varuhusets mest populära varumärke just nu.

Det här varumärket har verkligen blivit synonymt med det svenska modeundret sedan det grundades 1996. Sedan 2011 har de haft en egen avdelning på NK och varit en självklar del av varuhusets mode-dna.

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Varumärkespris är Acne Studios.

Acne Studios har en egen damavdelning i Stockholm och finns representerat på NK Nordiska Designers i Göteborg. Ett urval för herr finns tillgängligt på avdelningen Paul & Friends i Stockholm samt NK Herrtrend i Göteborg. 

Acne Studios

Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Göteborg

Varumärkespriset går till det varumärke inom mode som våra kunder anser vara ett av de bästa just nu. Därför är det såklart du som kund som också avgör vem vinnaren blir, och fram till den 27 augusti kunde du lägga din röst på ditt favoritvarumärke. Nu är rösterna räknade och varumärket med flest röster är Mulberry! Grattis till Mulberry och avdelningschef Malin Sjödin, som tog emot priset.

Brittiska Mulberry har under flera års tid bidragit till en känsla av lyx på NK. Att Mulberry numera är något av en veteran i vårt sortiment ruckar bevisligen inte på varumärkets relevans eller beundransvärda hantverk. Om något så tyder allt på att både vi och ni som kunder tycker att Mulberry har en självklar plats i NK:s universum.

Mulberry har egen avdelning i både Göteborg och Stockholm.

image

Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Göteborg

”Ingen ska behöva välja mellan design och hållbarhet. Årets Framtidslöfte har gått från ord till handling. Här går tidlöshet, form, funktion och kvalitet före snabba trender. Kompromisslös design i kombination med traditionellt hantverk bildar en modern hyllning till lågmäld lyx. Att omformulera modeagendan tar tid, men Årets Framtidslöfte tar oss några steg närmare framtiden.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Framtidslöfte 2020 är Bite Studios.

Du hittar Bite Studios på NK Nordiska Designers.

Bite Studios

Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Stockholm

”Jakten på den perfekta vågen har ingen ålder. Den insikten har Årets Framtidslöfte paketerat i ett livsstils- och modekoncept inspirerat av den generationsöverskridande surfkulturen. Att designa brädor och surfmode för det karga nordiska klimatet är en sak, men när konceptet är så starkt att även urbana fashionistas gör vågen finns alla möjligheter att paddla mot nya horisonter.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Framtidslöfte 2020 är Stockholm (Surfboard) Club.

Du hittar Stockholm (Surfboard) Club på NK Sport i Stockholm.

Stockholm surfboard club

Nordiska Kompaniets Beautyikon

”Grundaren och hyllade makeup-artisten Rose-Marie Swifts arbeten har prytt världens allra mest prestigefulla magasin. För Årets Beautyikon har det alltid varit självklart att använda makeup i perfekt samklang med hudens naturliga egenskaper. 2009 lanserade hon därför sina första ekologiska makeup-produkter, och sedan dess har beautyguruns hyllade varumärke fortsatt sprida sin mission med rena ingredienser i fokus.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Beautyikon 2020 är RMS Beauty.

rms beauty

Nordiska Kompaniets Stilikon

”Det finns ett ytterst begränsat antal personer som bara genom att träda in i ett rum får allt runtomkring att blekna. Årets Stilikon är the center of attention personifierad. Oavsett om hon syns i egenskap av privatperson, galadeltagare, stylist, sångerska eller kreatör är en sak säker – hon är omöjlig att missa. Med en unik känsla för att blanda nytt med gammalt och ett självförtroende att inte värja för det mest iögonfallande är hon själva definitionen av stil.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Stilikon 2020 är Ingela Klementz Farago.

Ingela Klemetz Farago

Nordiska Kompaniets Innovationspris

”I en samtid präglad av överflöd har asketismen kommit att bli ett eftertraktat ideal. ‘Less is more’ är både drivkraft och ledstjärna för årets Innovationspristagare. I stället för att skapa nya kollektioner förädlar varumärket ständigt de modeller som redan finns i sortimentet. För varje säsong blir plaggen lite mer perfekta. Visionen? En mer minimalistisk, men bättre garderob.”

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Innovationspris 2020 är Asket.

Asket NK Galan

Priser som delas ut under NK Galan 2020.

Nordiska Kompaniets Hederspris
Nordiska Kompaniets Innovationspris
Nordiska Kompaniets Stilikon
Nordiska Kompaniets Beautyikon
Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Stockholm
Nordiska Kompaniets Framtidslöfte i Göteborg
Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Stockholm
Nordiska Kompaniets Varumärkespris i Göteborg

Logga in