Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hållbart mode (och bord) signerat Swedish Stockings.

Swedish Stockings förenar hållbarhet och design, inte bara genom strumpor och tights – varumärket gör dessutom möbler av återvunnet material.

Som ett led i vårt hållbarhetsarbete har vi lanserat NK Utmärkt, en ny märkning som lyfter fram produkter i varuhuset som på ett eller annat vis tar större hänsyn till människa och miljö. Det kan vara att de är miljömärkta, att de är gjorda av olika typer av hållbara material eller att produktionen har skett med stort socialt ansvar. Läs mer om NK Utmärkt här.

Ett varumärke som erbjuder flera produkter som fyller både ett och två av våra kriterier för NK Utmärkt är Swedish Stockings. Varumärket grundades med en ambition om att minska utsläppen och begränsa användningen av miljöfarliga material i största möjliga mån. Därför har de sedan start jobbat med återvunnen nylon i deras produkter.


Greta Tartan Sock, 171 kr, NK Damunderkläder.


Nu har Swedish Stockings hittat ytterligare ett designmedvetet sätt att skapa nya saker av material som annars bara skulle ha slängts. Tillsammans med formgivaren Gustaf Westman har varumärket designat bord i flera storlekar av avlagda strumbyxor, tights och fiberglas. Resultatet är runda bord med en marmor- eller stenliknande effekt som garanterat både kommer resultera i beundran och middagskonversationer.

Du hittar Swedish Stockings produkter hos NK Damunderkläder. Där kan du även få en glimt av de innovativa och hållbara strumpbyxborden. 

Välkommen till NK.

Logga in