Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Dubbla poäng på NK Beauty 8–11/12 för dig som är eller blir Nyckelkund. Läs mer

Kom i galastämning hos Bobergs Matsal.

Bobergs Matsal är en klassisk lunchrestaurang högt beläget på Plan 4 på NK i Stockholm. Här är det klassiska smaker på menyn och vita dukar i restaurangen. Vi har träffat köksmästare Johan von Euler, kökschef, och Annie Richards, restaurangchef, på Bobergs Matsal för att höra om galamat, höstens smaker och allt däremellan.

Hur ser hösten ut på Bobergs?
Annie Richards: Efter ett hårt coronaår är vi så glada att äntligen få öppna upp restaurangen med ett helt nytt köksteam och en klassisk, efterlängtad meny. Vi är ju en lunchrestaurang med traditionella smaker och vita dukar och även vinerna följer det spåret, då vi nästan uteslutande serverar franska viner här.
Johan von Euler: Ja, vi är en nog den mest otrendiga restaurangen i stan. Vi har en trygg och stabil grund i det svenska, franska och klassiska köket vilket är ett koncept som uppskattas.

Hur viktigt är det med mer hållbara alternativ på menyn?
Johan: Vi tar alltid vara på råvaror som är i säsong, vilket är en naturlig del i det närodlade och ekologiska konceptet. Hösten är den absolut bästa tiden i Sverige, då vi får tillgång till mycket bra grönsaker, frukter och bär. Snart går vi även in i en viltsäsong, vilket ju är det mest ekologiska protein du kan få tillgång till. Allt detta speglas naturligtvis i vår meny. 
Just nu använder vi oss av mycket plommon, äpplen, kål och rotgrönsaker, men självklart tar vi även in exklusiva råvaror som löjrom, hummer och Gotlandstryffel.

Vad ska man äta för att komma i galastämning på Bobergs Matsal?
Johan: Det är många som efterfrågar klassisk mat, vita dukar, linneservetter och lyxigt porslin – inte minst under galaveckan. Under NK Galan kommer vi även att sätta ihop en lite festligare trerättersmeny under vårt menykoncept Ferdinand.
Annie: Jag tycker att man kan ska slå till med en lite senare långlunch för att komma i galastämning. Vi kommer även att ha många evenemang i matsalen under hösten – framför allt under NK Galan.

Vad ser ni mest fram emot härnäst?
Johan: Vi är så peppade på att äntligen få öppna. Hela restaurang-Stockholm har ett fantastiskt år framför sig. Efter ett långt och dystert år vill man lyxa till det med bubbel och löjrom på en vardag, så konceptet gala ligger helt rätt i tiden.

Hitta till
BOBERGS MATSAL

Bobergs Matsal, Plan 4 Stockholm