Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Innovativt mode från Greeningline

Greeningline är ett svenskt varumärke vars filosofi är att skapa mer hållbara kvalitetsplagg med växtbaserade färger. Plaggen är tillverkade av naturmaterial som sparar vatten, energi och är biologiskt nedbrytbara. Vi har träffat grundaren, Celia Ingesson, för att höra mer om varumärket.

Hej Celia! Ur vilka behov skapades Greeningline?
De flesta material i våra kläder är tillverkade med giftiga kemikalier och plaster, även om du köper ekologiskt, återvunnet eller mer hållbart. Jag har dedikerat min kunskap som textilexpert till att skapa så hållbara produkter som möjligt med hållbara material, giftfria färger och småskalig produktion. Kläderna levereras i tyg- eller bioplastpåsar med etiketter i bomull och återvunnet papper.

Vad kan vi förvänta oss från er på NK?
En kollektion med lounge-, resort- och yogakläder skapade för hur vi lever i dag, i stället för att vara uppdelad i årstider eller säsonger. Våra plagg är skapade med design, funktion och materialval som är gjorda av det bästa från naturen. Greeningline finns att köpa på NK Lingerie i Stockholm och Göteborg samt NK Designer's Gallery och NK Active i Göteborg.

Ni arbetar med less-specific-sizing, vad innebär det?
Färre storlekar är en del i Greeninglines hållbarhetsstrategi, men också en uppmaning att vara mindre storleksfixerade. Det gör att vi kan minska onödig produktion som kostar miljön. 

Vilken typ av material arbetar ni med?
Greeningline tillverkas i tencel, linne, bambu och ekologisk bomull. Alla material är valda för att vara så hållbara ur miljösynpunkt som möjligt. Det är dock Greeninglines infärgning som gör att produkten är hållbar i alla led.

Går det lika bra att träna i naturmaterial som i syntetiskt?
Det finns i dag många hållbara alternativ till syntet, som tencel och bambu, som är fuktavstötande, andas och är snällt mot huden. Materialen är antibakteriella och kan med fördel vädras och tvättas i låga temperaturer, vilket sparar på både miljön och på själva plagget.

Vad innebär naturlig färgning?
– En av de mest förorenande processerna i klädindustrin är färgning som kräver stora mängder av energi, vatten och kemikalier. För att skapa så miljövänliga plagg som möjligt har Greeningline valt att arbeta med växtfärger, främst från bark och löv som redan har fallit till marken eller matavfall. Metoden liknar den kemiska infärgningen, där vi har bytt ut kemikalier mot pigment från naturen.

Hitta till
NK ACTIVE

NK Active, Plan 2 Göteborg

Hitta till
NK LINGERIE

NK Lingerie, Plan 1 Stockholm
Greeningline
Logga in