Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
hermes sadel

Hermès förnyar sitt DNA med sadeln Selle Rouge.

Hos Hermès har hästen varit den första kunden, och på samma bana lanseras därför en helt ny sadel som ska starta en ny epok för ridsporten.

Sedan 1837 har varje sadel från Hermès tillverkats för hand och sedan anpassats efter ryttare och häst med hjälp av varumärkets sadelexperter. I samband med den tolfte upplagan av ryttartävlingen Saut Hermès, som gick av stapeln 18–20 mars, lanserades en helt ny sadel. Den stora tävlingen Grand Prix Hermès vanns detta år av fransmannen Kevin Staut och stjärnstoet Cheppetta framför svenska silver- och bronsplatser via Henrik von Eckermann och Peder Fredricson.

Selle Rouge betyder "röd sadel" på franska och den sätter Hermès klassiska hantverk i förarsätet. Med sin unika design och val av material skapar sadeln en särskild närhet mellan ryttare och häst med ett djupt säte och en kjol som är inkorporerad med flikarna på sidan.

Den unika färgen anspelar på den tekniska processen när hantverkaren använder olja och glycerintvål för att sadeln i läder ska skyddas och hålla år efter år. Den varma nyansen är en hyllning till de färgskiftningar som sker efter flera år av användning.

Sadeln är också framtagen med sportmannaskapet i åtanke. Genom åren har Hermès producerat vinnarsadlar till bland annat olympiska spelen, och det är inte av en slump. Bakom designen ligger noggrann research och samtal med ryttare, sadelexperter och hantverkare, allt för att hitta rätt bekvämlighet, ergonomi och estetik.

Välkommen att besöka Hermès på entréplan hos NK i Stockholm för att hitta just din unika sadel efter konsultation med en ridsportsexpert. Pris efter begäran.

Hitta till
Hermès.

Hermès, Entréplan Tel: 08-505 02 797 Stockholm