Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

VILLKOR NK NYCKELN FÖRMÅNSKORT.

INLEDNING.
Dessa villkor beskriver vad som gäller för medlemskap i AB Nordiska Kompaniet (organisationsnummer 556008-6281) (“NK”, “vi”, “oss” eller “vår”) personliga förmånsprogram, NK Nyckeln. Genom att du som kund (”du/dig”) ansöker om och blir medlem i NK Nyckeln ingår du ett avtal om NK:s förmånsprogram enligt de villkor som följer nedan. Medlemskap i NK Nyckeln möjliggör samlande av NK Nyckelpoäng (”poäng”).

Du kan ladda ner kopia av dessa villkor genom att klicka här. Genom att du använder ditt medlemskap anses du ha godkänt medlemsvillkoren.


PERSONUPPGIFTSHANTERING.
För att kunna uppfylla våra åtaganden gentemot dig inom ramen för NK Nyckeln kommer vi att samla in och behandla personuppgifter. Fullständig information om hur vi hanterar personuppgifter och dina rättigheter vid sådan behandling hittar du i vår Integritetspolicy för NK.se och NK Nyckeln. 


MEDLEMSKAP I NK NYCKELN.
NK Nyckelns Förmånskort.
För att få NK Nyckelns förmånskort och bli medlem i NK Nyckeln måste du ha fyllt 16 år.  Genom att skicka in din ansökan intygar du att du har fyllt 18 år alternativt 16 år och har din vårdnadshavares medgivande samt att din vårdnadshavare tagit del av och godkänner innehållet i dessa villkor. 

När du handlar ska du kunna visa upp kortet tillsammans med legitimation, alternativt endast giltig legitimation. Giltig legitimation ska alltid uppvisas vid poänguttag i NK varuhusen, samt vid utnyttjande av förmåner och erbjudanden kopplade till ditt medlemskap i NK Nyckeln. Du kan betala med kontanter, NK Presentkort, bankkort eller betal-/kreditkort.

Du kan ansöka om extrakort till andra medlemmar i ditt hushåll så att ni kan samla poäng tillsammans. Extrakort utfärdas endast till personer skrivna på samma adress såsom make/maka/sambo/registrerad partner samt barn som fyllt 16 år. Det går att koppla maximalt 5 extrakort till ett huvudkort.

NK Nyckeln Mastercard.
Villkor för NK Nyckeln Mastercard hittar du här.


NK NYCKELNS POÄNGSYSTEM.
NK Nyckeln har olika medlemsnivåer. Nivåerna Vit och Svart baseras på hur många poäng du tjänar in under ett medlemsår. Dina poäng kopplas till ditt kort samt personnummer och kan tas ut i intervaller om 5 000. Varje 5 000 poäng är värda 100 kronor som du kan använda till betalning i NK varuhusen eller på NK.se. Du kan också lösa in poängen mot NK Presentkort. Poängsystemet baseras på medlemsår. Ditt medlemsår räknas från den månad du blev medlem och 12 månader framåt. Intjänande poäng är giltiga under det medlemsår köpet görs, samt nästkommande 2 medlemsår.


SÅ HÄR SAMLAR DU POÄNG.
Varje krona du handlar för på NK varuhusen eller NK.se ger ett poäng*. Det gör inget om du glömmer kortet hemma vid besök i NK varuhusen. Det räcker med att visa din legitimation i kassan så får du köpet registrerat. För att erhålla poäng vid köp på NK.se behöver du göra din beställning i inloggat läge. Det går inte att efterregistrera poäng för beställningar som inte gjorts i inloggat läge.

Vid köp på din utvalda Favoritavdelning, får du 0,5 poäng/kr extra. Använder du ett NK Nyckeln Mastercard för betalning samlar du ytterligare 0,5 poäng/kr vid samtliga köp med kortet både på NK.se och i NK varuhusen (utöver ordinarie poäng) och utanför**.

Vid kampanjer kan vi erbjuda dubbla poäng eller andra upplägg där du erhåller extra poäng vid köp i NK-varuhusen. 

* Gäller inte köp av receptbelagda läkemedel, NK Presentkort, och fraktkostnad vid köp via NK.se samt vissa andra meddelade undantag.

**Exklusive kontantuttag, betalning av ränta och liknande avgifter. Dessa extrapoäng är ej nivågrundande.

Läs fullständiga poängvillkor här.
Läs mer om medlemsnivåer och förmåner här.


KOSTNADSFRITT MEDLEMSKAP.

Medlemskapet i NK Nyckeln är kostnadsfritt.  


ANSVAR.
Ditt NK Nyckeln förmånskort är personligt och får inte överlåtas. Anmäl om du förlorar ditt kort eller om du byter adress. Fysiska kortet ska klippas eller vid begäran återlämnas till NK om medlemskapet i NK Nyckeln upphör att gälla. Kortet och medlemsförmånerna är personliga och gäller endast för kortinnehavaren om inte annat anges.

Du ansvarar för att hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade och att informera oss om din e-postadress så att vi kan kommunicera digitalt med dig inom ramen för ditt medlemskap. 


FORCE MAJEURE. 
NK är inte ansvarig för skada som beror på lagbud, myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, pandemi, blockad, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehållet ifråga om strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om kortutgivaren är föremål för sådan konfliktåtgärd. NK är inte heller skyldig att i andra fall ersätta skada som uppkommer om kortutgivaren varit normalt aktsam.


ÄNDRING AV VILLLKOREN.
NK kan från tid till annan komma att uppdatera medlemsvillkoren med tillhörande poängvillkor och villkor för att uppnå olika medlemsnivåer. Innan vi gör en ändring av villkoren kommer vi att informera om detta på NK.se. Om väsentliga ändringar görs, kommer du att informeras innan ändringen träder i kraft. Information om ändringar kommer företrädesvis att ske via våra digitala kanaler, såsom inloggat läge på NK.se eller via angiven e-postadress.

GILTIGHETSTID.
Avtalet om ditt medlemskap gäller tills vidare och tills endera parten säger upp det. Du har rätt att närsomhelst meddela oss om att du önskar avsluta ditt medlemskap. Du behöver ha gjort ett köp med ditt NK Mastercard eller registrerat ditt förmånskort under de senaste 24 månaderna för att behålla ditt medlemskap. Om du inte har gjort ett köp på 24 månader kommer ditt medlemskap automatiskt att avslutas om vi inte meddelar dig annat. NK får även begränsa giltighetstiden på kortet. NK förbehåller sig rätten att spärra kort, eller avsluta medlemskap omedelbart vid misstanke om missbruk.


GILTIGHETSOMRÅDEN. 

NK Nyckeln är nationellt baserad, vilket innebär att du som medlem måste bo eller verka i Sverige. 


UPPLYSNINGAR ELLER FRÅGOR OM NK NYCKELN FÖRMÅNSKORT:
Du är alltid välkommen att kontakta NK Kundservice i NK-varuhusen eller på:

E-postadress: kundservice@nk.se


NK KUNDSERVICE GÖTEBORG 
Telefon: 08-762 80 00
Postadress: 
NK Kundservice
AB Nordiska Kompaniet 
NK 329, 411 09 Göteborg


NK KUNDSERVICE STOCKHOLM
Telefon: 08-762 80 00
Postadress: 
NK Kundservice
AB Nordiska Kompaniet 
NK 149 111 77 Stockholm

Dessa villkor är senast uppdaterade den 11 november 2020.