Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
inredning

Säsongens viktigaste trend – släpp taget.

Det är inte bara det yttre som bör tas hand om, det inre är också viktigt. NK:s hälsoguide för i höst är Emilia Löf Karlsson, som har utsetts till årets yogalärare 2020 och som vill få oss att ifrågasätta vad yoga och meditation egentligen är. 

Emilia

Som nybörjare inom yoga upplevde Emilia Löf Karlsson att hon varken kunde identifiera sig med det alltför spirituella, eller den så kallade ”gymyogan”.

– Första gången jag klev upp på en yogamatta kände jag att min puls gick ner och att jag blev lugn. Däremot var det mycket runt omkring som jag hade svårt att identifiera mig med. Framförallt blev det ytterligare en plats att prestera på, berättar Emilia.

– Jag kom fram till att yoga och meditation inte kändes inkluderande och jag saknade ett forum där filosofin fick bli mer tillgänglig.

Emilia vill därför öppna upp och förenkla begreppet yoga och få alla som deltar i hennes klasser att lägga de höga prestationskraven åt sidan. Hon yogar i tyllkjolar från Ida Sjöstedt och har tagit Silent Yoga till Sverige. Konceptet bygger på att deltagarna har på sig trådlösa hörlurar och kan samlas både utomhus eller inomhus på säkert avstånd. Emilia har bland annat bjudit in till yogaklasser i Ljusgården på NK.

– De som kommer till mina klasser kan inledningsvis bli chockade av miljön, eller när en låt av Rolling Stones eller Alanis Morissette plötsligt sätts på. Men det är när vi hamnar i oväntade situationer som vi släpper vår prestige och kan utvecklas. Vi behöver lära oss att ifrågasätta vad meditation och yoga är, menar Emilia, för det behöver inte betyda att sitta still på en kudde och blunda.

– För mig är meditation att stanna upp på en skogsväg och titta på en fjäril, eller att dansa till din favoritmusik med slutna ögon när ingen ser.

MITT NK MED EMILIA LÖF KARLSSON


NK Damunderkläder
– En avdelning som jag har besökt ända sedan jag som tonåring köpte mina första riktigt fina underkläder där. Servicen är alltid otrolig och känslan är som att gå in i en härlig godisbutik.


NK Nordiska Designers
– Jag brinner för kvinnligt entreprenörskap och köper i första hand plagg från kvinnliga svenska designers. Favoriten är Ida Sjöstedt, hennes tyllkjolar använder jag såväl till vardags som när jag yogar.


Colorfield
– Colorfields (f.d Blueberry) grundare Ulrika Holm och jag är gamla vänner. Jag har alltid varit väldigt fascinerad av Ulrika och hela hennes filosofi. Hon var väldigt tidig i Sverige med ett mat- och hälsotänk som jag inspireras mycket av.

Emilia