Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Melanders

Laga moules marinières på stormköket i sommar.

Ute har blivit det nya inne, och det gäller även köket. Men friluftsliv behöver inte betyda frystorkat och pulversoppor, tvärtom. En traditionell moules marinières är faktiskt som gjord för att laga på stormkök. Melanders Fisk i NK Saluhall har tagit fram receptet som hjälper dig att briljera på nästa hajk.

Du behöver:
1 nät blåmusslor (1 liter)
2 vitlöksklyftor
1 mellanstor schalottenlök 5 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
Persilja (till garnering)

Så gör du:
Öppna nätet med musslor och rensa bort eventuella trasiga musslor. Finns det öpp- nade musslor som inte stänger sig om du knackar lite på dem, rensa bort dem också. Svetta finhackad vitlök och schalottenlök i pannan. Tillsätt musslorna och salta.

På med vinet och sjud under lock i 2-3 mi- nuter tills musslorna har öppnat sig. Häll sedan på grädden och låt reducera något. Salta efter smak och toppa med persilja.

Hitta till Melanders Fisk.

Melanders Fisk, NK Saluhall, Nedre plan.
Tel: Melanders Fisk – 08 762 80 73 / Servering - 08 762 82 73.
Melanders