Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Stockholms modevecka

Tre manliga stilikoner – tre olika vårstilar

Upptäck tre ikoniska stilinspiratörer som vi gärna klär oss som i vår. Vi har valt ut säsongens modenyheter som faller in under James Deans odödliga t-shirt och jeanslook, 90-talets grungestil med Kurt Cobain i bräschen eller Pharrell Williams kombination av high fashion och streetwearkultur.

James Dean

James Dean

Vi har den odödliga filmstjärnan James Dean att tacka för en av 1900-talets mest tidlösa herrlooks: kombinationen vit t-shirt och jeans. Som Jim Stark i filmen Ung rebell (1955) visade han en hel generation unga hur coolt det kunde se ut med en så enkel look – och den kunde enkelt kombineras med en läder- eller bomberjacka samt boots. Sedan dess har looken upprepats och remixats otaliga gånger. Ibland har t-shirten haft tryck eller jeansen varit oversize, men looken har visat sig lika odödlig som stjärnan som gjorde den populär.

Kurt Cobain

Nirvanas sångare blev i början av 90-talet den stora stilikonen inom grungen, en nedklädd och punkig motreaktion på 80-talets glamourösa och överdådiga mode. Med slitna jeans, lösa t-shirtar, öppna cardigans, stora stickade tröjor och rutiga flanellskjortor samt låtar som Smells like teen spirit blev hans inflytande på 90-talets kultur och stil enormt. Hans solglasögon med vita skalmar har blivit så ikoniska att det räcker att ha på sig ett liknande par för att alla ska associera till grunge.

kurt
xx

Pharrell Williams

Pharrell Williams slog igenom med producentduon NERD kring millennieskiftet och det var direkt tydligt att han var en man med en stilsäker känsla för mode, djupt rotad i streetwear, hiphop och skatekultur. Med tiden har han blivit en orädd manlig modeikon som är känd för oväntade kombinationer, starka accessoarer och en förmåga att röra sig fritt mellan herrarnas och damernas garderober. I höst tillträder han som kreativ ledare för Louis Vuittons herrlinje – ett bevis på hans status som en av samtidens viktigaste stilkonnässörer.

Logga in