Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Benjamin Ingrosso

Sveriges bäst klädda män 2024

I maj bjöd magasinet Café in till vårens stora modefest och prisutdelning av Sveriges bäst klädda man 2024 – som i år firades i Ljusgården på NK.  Ta del av listans fem bäst klädda här. 

Benjamin

Foto: Andreas Johansson

1. Benjamin Ingrosso

Artist

Cafés vinnarmotivering:

Benjamin Ingrossos begåvning som popartist har den här våren spridit sig utanför landets gränser i form av en succéartad Europa-turné. Hans dynamiska scenframträdanden och sällsynta närvaro speglar sig även i 26-åringens klädstil.

Ingrosso experimenterar ständigt med olika modeuttryck och rör sig avslappnat mellan formell klädsel och trendigare skinn- och denimplagg. Hans garderob är i perfekt balans mellan klassiskt och modernt med en ständig medvetenhet kring passform och material. En stilikon för sin generation.

Omar

Foto: Sanna Dahlén

2. Omar Rudberg

Skådespelare & artist

Cafés vinnarmotivering:

Skådespelaren, artisten och doftkreatören Omar Rudberg, känd från Young Royals och vinnare av denna utmärkelse 2023, skapade rubriker på Oscarsgalan i mars när han äntrade Dolby Theatre helt barbröstad under sin svarta kavaj. Äntligen lite svenska framgångar på röda mattan!

Bild

3. Magnus Carlsson

Acne Studios

Cafés vinnarmotivering:

Magnus Carlsson har varit en betydande modeprofil i Stockholm sedan mitten av 1990-talet. Hans fantastiska garderob – som till stora delar består av unika plagg av den belgiske designern Walter Van Beirendonck – har i år blivit innehåll i boken My Friend Magnus, publicerad av Acne Studios grundare Jonny Johansson. En studie i stil.

Edvin

4. Edvin Endre

Skådespelare

Cafés vinnarmotivering:

Med roller i bland annat The Playlist, Vikings och Hammarskjöld räknas Edvin Endre till en av de mest intressanta unga skådespelarna just nu. Hans karisma och omedelbara star quality har även uppmärksammats av franska läderhuset Hermès som gjort honom till en svensk ambassadör.

Pontus

Foto: Pierre Björk

5. Pontus Frankenstein

Creative director

Cafés vinnarmotivering:

Grundare av svenska kosmetikvarumärket Obayaty (makeup för män) och en mångårig stilförebild för folk i modebranschen. Pontus Frankenstein ser ut som alla killar drömmer om att göra – långt hår, solglasögon, skinnjacka, jeans och boots med kubansk klack. Hög modegrad utan ansträngning.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet