Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Design Week at NK

Ända sedan starten har design och innovation legat oss varmt om hjärtat. Nu hyllar vi långsiktig och mer hållbar design under parollen Design Week at NK, både i varuhusen och digitalt. Välkommen att ta del av spännande designnyheter i varuhuset av formgivare som Monica Förster och Sebastian Wrong. Upptäck vinnaren av NK New Talent Award by Beckmans, inspireras av Thomas Sandells glaskreationer på NK Kök & Design och ta del av Kadi Harjaks designprojekt Together på NK Inredning – och mycket mer.

Innovativ design sedan 1902.

Under veckan fylls våra digitala kanaler av inspirerande inslag med flera intressanta profiler inom design och mode. Dessutom har våra design- och inredningsavdelningar tagit fram unika Nyckelerbjudanden veckan till ära.

Under hela februari månad kan du besöka utställningen Layer by layer – Ten objects in 3D-printed wood på plan 3 av sistaårsstudenter på Konstfack. Missa inte heller när vi delar ut pris för NK Young Talent Award by Beckmans, vilket även går att följa live på vår Instagram 9 februari. Följ oss här. Läs intervjun med förra årets vinnare, Robin Söderholm, här.

Varmt välkommen att hylla långsiktig och mer hållbar design med oss på NK.

Omsorgen för våra kunder och medarbetare är av högsta prioritet. Ta del av våra säkerhetsåtgärder rörande covid-19 här.

Babushka

Glasskål Babushka av Subjective och Monica Förster, NK Inredning.

Veckans schema

Design week
7 februari

Avtäckning Design Week at NK.

Måndag 7 februari avtäcker vi kampanjens skyltfönster. Upptäck designnyheter och möbler skapade av formgivare som Monica Förster och Lisa Hilland.
Design Week at NK
9 februari
Den 9 februari korades vinnaren av NK Young Talent Award by Beckmans 2022. Vi har träffat årets vinnare, Niklas Gustavsson, för att ta del av framtidsdrömmar, inspirationen till kreationerna och mycket mer.
Design Week at NK
7–28 februari

Layer by layer – Ten objects in 3D-printed wood.

På plan 3 kan du besöka utställningen "Layer by layer – Ten objects in 3D-printed wood" där sistaårsstudenter från Konstfack ställer ut tio stycken 3D-printade möbler i full skala. Varmt välkommen att upptäcka morgondagens designinnovationer.

Nk inredning: Together

Under Design Week at NK lanserar NK Inredning, på initiativ av ägaren Kadi Harjak, projektet Together som går ut på att lyfta formgivare och skapa unika upplevelser för NK:s kunder med fokus på design, hållbarhet och kvalitet.

I samband med lanseringen av sittpuffen Lumi Pouf har Kadi Harjak från NK Inredning bjudit in flera tongivande kreatörer för att sätta ny prägel på puffen. Formgivarna som deltar i samarbetet är Magniberg (Bengt Thornefors och Nina Norgren), Maxjenny, Pia Wallén, Remake (Stockholms Stadsmission) och Mylhta (Lisa Hilland).

Under Design Week at NK finns de unika designtolkningarna tillgängliga på NK Inredning, både i Stockholm och Göteborg, samt ställs ut i skyltfönstret på NK i Göteborg under samma period. Projektet syftar även till att stärka designbranschen genom att förtjänsten ska gå till Together NK Designstipendier* för unga designers.

Lumi Pouf kommer från ordet "lumi" som betyder ljus och snö. Puffens design hämtar nämligen inspiration från naturen och är hållbart producerad i samarbete med Eke-möbler i Glimåkrå och kärnan i puffen består av trä och stoppningsmaterial av återvunna pet-flaskor. Välkommen till NK Inredning för att upptäcka designnyheten Lumi Pouf.

Hitta till NK Inredning i Stockholm

Hitta till NK Inredning i Göteborg

NK Inredning

Nyheter från NK inredning

Babushka

Babushka.

Under Design Week at NK presenteras ett exklusivt designsamarbete mellan varumärket Subjective och Monica Förster. Babushka glasskålar har redan mottagit ett pris för årets accessoar under RUM Designpris och ställs ut i NK:s skyltfönster under veckan. Babushka glasskålar säljs även på NK Inredning i Stockholm och Göteborg under en begränsad period.
Shell

Shell.

Shell för Okko Design är en ljudabsorbent gjord i hampafiber och designad av Monica Förster. Shell kommer att pryda NK:s skyltfönster och säljas på NK Inredning i Stockholm och Göteborg under en begränsad period.
Filigrana

Filigrana.

Filigrana-lampan är en av veckans stora nyheter på NK Inredning. Lampan är skapad av Sebastian Wrong, grundare av Established & Sons, och kombinerar tekniken som glasblåsare i Murano använde på 1500-talet med modern estetik. Resultatet är en unik lampkollektion i lekfulla mönster som du hittar på NK Inredning i Stockholm och Göteborg, tillsammans med ännu fler designnyheter under veckan.
Frama
Danska FRAMA skapar tidlösa objekt för hemmet med fokus på naturmaterial, hantverk och kompromisslös kvalitet. Just nu visas den nya och hyllade handdukskollektion "Heavy and Light" i ekologiska bomullsblandningar i NK:s skyltfönster och redan nu finns handdukarna till försäljning på NK Inredning i Stockholm och Göteborg.
Tapestry
I samband med Design Week at NK lanseras Tapestry i NK:s skyltfönster. Tapestry är minimalistisk och lekfull, med organiska former i handvävd ull. Tapestry finns även till försäljning exklusivt hos NK Inredning i Stockholm.

Thomas Sandell hos nk kök & design

Torsdag 10 februari, under Design Week at NK, gästar formgivaren, arkitekten och designern Thomas Sandell NK Kök & Design i Stockholm. Hans starka formkänsla kombinerad med en hög skicklighet i hantverket har gjort honom till ett namn synonymt med inspirerande skapelser och design. Just nu är han aktuell med sina glaskreationer för Reijmyre Glasbruk som du hittar på NK Kök & Design

Läs intervjun med Thomas Sandell

Thomas Sandell