Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
beckmans

Beckmans Designhögskola på NK.

Beckmans Designhögskola har länge varit en av Sveriges ledande designhögskola och en mötesplats för kreativa och konstnärliga framsteg. Under Design Week at NK ställer nästa generations formgivare och designers ut sina verk i varuhuset.   

beckmans på nk.

Från plast till trä och det dukade bordet.

Ta del av framtidens design och formspråk under Design Week at NK. Utställningen från Beckmans Designhögskola är uppdelad i två teman, "Från plast till trä” och ”Det dukade bordet”. Studenterna från Formprogrammet har undersökt grundläggande tekniker för bearbetning av trä och metall och har sedan fått i uppgift att välja ett plastföremål att gestalta i trä. 

På temat "Det dukade bordet" har studenterna närmat sig materialet glas och formgivit varsin produkt. Glasblåsningen är gjord på Stockholm Glas i Gustavsberg där formgivarna Simon Klenell, Rasmus Nossbring och Liu Chien Kuang har blåst upp studenternas förslag. 

Utställningen är en del av Design Week at NK:s utställningsyta i anslutning till Ljusgården vid damsko-avdelningen. För oss är säkerheten och omsorgen för våra kunder och medarbetare av högsta prioritet. Läs mer om våra säkerhetsåtgärder i varuhuset här.

Missa inte heller att ta del av Beckmans modestudenters utställning i NK:s skyltfönster. I samarbete med sex internationella modedesigners och varumärken – Marimekko, Matty Bovan, Nomen Nescio, palmer//harding, Per Götesson och Zandra Rhodes – har studenterna från modeprogrammet tagit fram sin egen tolkning och design av respektive varumärke. 

 

beckmans

Bild ovan: Carl Folkesson. Bild i topp: Tora Kirchmeier (glas) och Jenny Svensén (trä). 

UPPTÄCK FLER AKTÖRER UNDER DESIGN WEEK AT NK.