Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

ELLE Deco Design Awards.

Vinnarna av ELLE Deco Design Awards röstas varje år fram inom nio olika kategorier. I år presenteras vinnarna av det prestigefulla priset på NK. Ta del av alla vinnare här.

 

Årets designer.

Årets designer: Monica Förster.

Under ett år olikt alla andra visar Årets designer återigen vilken kraft hon är i designvärlden, i Sverige såväl som utomlands. Nyskapande i både små och storskaliga projekt fortsätter hon att utmana rådande designprocesser och skapar moderna klassiker – alltid med en lika säker som inbjudande formkänsla.

Lars Wallin

Årets blickfång.

Årets blickfång: Gustav Westman.

"Designglädjen och lekfullheten i både färg och form hos Årets blickfång smittar av sig. Lika nytänkande när han förvandlar uttjänta strumpbyxor till stilrena bord som när han skapar nya affärsvägar online, har hans kurviga formspråk hittat hem hos flera av världens mest kräsna trendsättare och tagit våra sociala medie-flöden med storm."

Acne Studios

Årets hederspris.

Årets hederspris: Skultuna.

"I över 400 år har gedigna metallföremål skapats i fabriken vid Svartån. Genom noggrant utvalda samarbeten lyckas denna svenska designinstitution både förnya sig och nå långt utanför Sveriges gränser, samtidigt som den vårdar arv och kvalitet."

image

Årets inredare.

Årets inredare: Beata Heuman.

Svensk inredningstradition möter London cool och magi uppstår! Med organiska former, naturliga material och oväntade färger och mönster skapar Årets inredare miljöer som väcker fantasin. Inbjudande, personligt och livsbejakande – ett vitaminpiller i form av inredningsdesign."

Bite Studios

Årets inspiratör.

Årets inspiratör: Misschiefs av Paola Bjäringer.

Hennes sällsynta driv, stora kontaktnät och jävlar anamma injicerar ny energi i den svenska designvärlden. Genom att samla tio banbrytande kvinnliga designers, verksamma i gränslandet mellan formgivning, hantverk och konst, visar Årets inspiratör både bredden och spetsen inom den svenska samtidsformgivningen. Allt med en rejäl dos punk!

Stockholm surfboard club

Årets möbel.

Årets möbel: Ettore av Åsa Jungnelius för Källemo.

Ett hänförande bord, handmålat av formgivaren i ett material som fångar ljuset, lika fängslande som ett kalejdoskop. Årets möbel leker med geometriska former, som en blinkning till 80-talets designikon; en äkta inredningsjuvel som gärna får trona i eget majestät.


rms beauty

Årets stjärnskott.

Årets stjärnskott: Siri Svedborg.

Hennes design balanserar på gränsen till det omöjliga när hon utmanar både material och tradition. Årets stjärnskott tar svensk allmoge in i framtiden och visar att det enkla och funktionella varken behöver vara återhållsamt eller tråkigt. Sann snickarglädje som omedelbart fångar betraktaren, i nya former som plötsligt känns självklara.

Ingela Klemetz Farago

Årets inredningsaccessoar.

Årets inredningsaccessoar: Drape av Sofia Tufvasson.

Med djup kunskap och stor känsla för materialet lyckas keramikerns varsamma hand skapa rörelse och liv i Årets inredningsaccessoar. Som ett smycke på väggen, enkel men avancerad, hård men mjuk – och med formgivarens karakteristiskt böljande former som förtrollar. 

Asket NK Galan

Årets destination.

Årets destination: Niekhu Mountain Villa.

”Ett år präglat av introspektion har väckt vår längtan till naturen och Årets destination lever upp till sitt nordsamiska namn som betyder ”dröm”. Ett hotell och en restaurang i Riksgränsen med en helt unik atmosfär och hög kvalitet, som bjuder in till lika delar avslappnad vila som spännande upplevelser i samklang med den storslagna omgivningen.”

xx