Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
badass ceramics

Upptäck aktörerna från NK Kök & Design under Design Week at NK.

Under Design Week at NK hyllar NK Kök & Design det senaste inom glaskonst, keramik och formgivning. Lär känna aktörerna från NK Kök & Design nedan. 

Badass ceramics.

Antiperfektionisten BadAss Ceramics.

BadAss Ceramics motto - "We don’t do perfect" -  speglar kärnan i varumärkets koncept. Varje keramikföremål är unikt. Att former, färger och ytor tillåts formas organiskt ger en informell och modern hantverkskänsla – utan att göra det minsta avkall på kvalitet och funktion.

BadAss Ceramics föddes som en reaktion mot det perfekta och ett avståndstagande mot det massproducerade, blanka och själlösa, enligt grundaren Lotta Åkesson Persson. Efter att ha arbetat som arkitekt och inredningsarkitekt i både Sverige och USA gjorde hon ett karriärsskifte till keramiker med viljan att utveckla hantverket till någonting helt nytt. 

Varumärket säljs exklusivt på NK Kök & Design i Stockholm. 

badass ceramics

Skrufs glasbruk.

Skrufs glasbruk

Gedigen hantverkskultur och glaskonst.

Skrufs Glasbruk invigdes 1897 och drivs i dag av familjen Elm. Med en känsla för tradition, nytänkande och konstnärligt innehåll för de vidare glasbrukets gedigna och småländska hantverkskultur. Skrufs Glasbruk samarbetar med både etablerade och nya formgivare, däribland Carina Seth Andersson, Karin Eriksson, Matilda Ringnér och Eva-Lena Martinson.

Upptäck ett exklusivt utbud av vaser och ljusstakar från Skrufs Glasbruk hos NK Kök & Design.

Kosta Boda.

Kosta boda

Återlansering av 60-talsfavorit. 

Serien Picnic, formgiven av Bertil Vallien, blev en omedelbar succé när den lanserades på 1960-talet. Med glasens bastanta ben, som fylls med dryck ända ner till foten, får hela glaset dryckens färg. Karaffens form är inspirerad av en fågel med sin skarpa pip. Serien är nu åter högst aktuell och det är dags för en ny generation att uppleva den serie som fanns i många hem under det sena 60-talet. 

Bertil Vallien är en av Sveriges mest berömda glaskonstnärer och mångfaldigt prisbelönt. Under 2020 har Bertil tagit emot två internationella utmärkelser för sitt arbete. Imagine Museum utsåg honom till Artist of the Future och Glass Art Society (GAS) tilldelade honom Visionary Award, något av det finaste en glaskonstnär kan få. På bruket i Kosta Boda arbetar Bertil Vallien än i dag.