Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Karin Wickberg

NK bjuder in till galavecka!

I veckan går den femte upplagan av NK Galan av stapeln. De allra främsta inom mode, skönhet och innovation ska koras. Nytt för i år: alla är välkomna! Värdinna för galaveckan på NK är varuhusets marknadschef Karin Wickberg.

Ordet gala för vanligtvis tankarna till exklusiva inbjudningar för en begränsad skara människor som under en kväll samlas för speciell händelse eller en bättre middag. Så har det sett ut även när NK under fyra år arrangerat NK Galan, där de främsta inom mode, skönhet och innovation hyllas. I år tänker man nytt. NK Galan 2020 blir en hel veckas gala för de som betyder mest för varuhuset – deras kunder.

– Det känns helt fantastiskt att tillsammans med alla NK-företagare få bjuda in våra kunder till en hel vecka av ren inspiration och glädje, säger Karin Wickberg, marknadschef på NK och värdinna för årets NK Gala.

Efter ett halvår som, på grund av omständigheter som ingen kunnat förutse eller rå på, har varit prövande för varuhusen i Stockholm och Göteborg ser nu Karin Wickberg fram emot en händelserik höst. NK är i slutfasen av en förändringsresa  och flera nya internationella tungviktare har slagit upp portarna på NK på sistone – Balenciaga, Loewe, Valentino Isabel Marant och nu senast Saint Laurent. För den som varit i Ljusgården i Stockholm är det heller ingen nyhet att Hermès inom kort öppnar sin första fristående butik i Sverige.

Men först av allt alltså en sprakande galavecka i båda varuhusen. En vecka där NK i blir arena för festligheter och där kunden är hedersgäst, oavsett om hen är med på plats eller deltar i galan via digitala kanaler.

– Min vision för NK går hand i hand med den som vår grundare Josef Sachs uttalade redan 1902. Att NK ska vara en kommersiell och kulturell teater. Där har vi alltid varit och kommer fortsatt att vara helt unika. Med en galavecka där vi premierar de främsta inom mode och design och bjuder in alla våra kunder så uppnår vi precis just det – ett varuhus som pulserar och som bjuder på minnesvärda upplevelser och skräddarsydda erbjudanden i perfekt symbios. 

Karin Wickberg

 

Tänk dig en galakväll med prestigefulla prisutdelningar och fantastiska visningar, men utspritt över en hel vecka."

 

Karin Wickberg

Vad kan man som gäst förvänta sig av galan?

– Tänk dig en galakväll med prestigefulla prisutdelningar och fantastiska visningar, men utspritt över en hel vecka. På så vis ger vi större tyngd till respektive priskategori och vinnare den tid och uppmärksamhet vi tycker de förtjänar. Det blir modevisningar, prisutdelningar, panelsamtal och happenings i varuhusen där vi får möjlighet att lyfta fram olika personligheter, varumärken och kategorier under olika dagar. 

– Med den nya hemsidan kommer vi också att kunna ta ut galaveckan på ett inbjudande och inspirerande vis för alla som deltar via de digitala kanalerna. Alla prisutdelningar kommer att livesändas på NK.se. Vi kände att vi vill bjuda på fest och glamour i den här nya vardagen, oavsett hur man väljer att delta.

Hur anpassar ni galan till aktuella restriktioner?
– Det blir ingen stor galamiddag utan vi bjuder in olika kundgrupper till olika aktiviteter. Vi har levt med anpassning till en ny verklighet sedan mars och lärt oss mycket längs vägen och förhåller oss givetvis till de restriktioner och förbud som gäller. Och vi har ju många tusen kvadratmeter att jobba med!

Läs mer om NK Galans alla evenemang här och följ oss på Instagram för de senaste uppdateringarna under veckan.