Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Teurn

Teurn Studios formar framtidens modeklassiker

Vinnaren av Årets Framtidslöfte på NK Galan 2022 är modeskaparen Anna Teurnell och Teurn Studios. Tidlös design, överraskande detaljer och hantverksskicklighet gör varumärket till ett av Sveriges mest spännande just nu. Vi har träffat grundaren, Anna Teurnell, för en pratstund.

Teurn Studios

Hej Anna, hur föddes idén till Teurn Studios?
– Jag har egentligen aldrig drömt om ett eget varumärke, men saknade något som Teurn Studios. Vi ville skapa ett eget universum där kläder, inspiration och hantverk sker på ett mer hållbart och hantverksmässigt vis. 

Vad innebär det här priset för dig?
– Det är såklart jätteroligt att få ett erkännande för det arbete vi lägger ner på Teurn Studios. Nu hoppas vi på att nå ut i världen och kunna skapa något helt unikt.

Hur ser modehösten ut hos Teurn Studios?
– Vi fortsätter att skapa tidlösa och relevanta plagg som överraskar. Hos oss hittar du skräddat i olika former och som går att kombinera i oändlighet. Vi satsar även på stickade plagg och användbara skjortor i olika färger och former. Vi har bubbelgumsrosa och rött som accentfärger till en naturnära basgarderob i svart, vitt och beige.

Hur går den kreativa processen till när ni skapar era plagg?
– Den kreativa processen hämtar ofta inspiration från gamla, välgjorda vintageplagg – både när det kommer till estetiken och hantverket bakom plagget. Vårt kreativa team arbetar sedan för att addera något nytt och spännande till det tidlösa och klassiska, och arbetar ständigt för att skapa plagg med ett tydligt andrahandsvärde.

 

– Vi skickar därefter ut tekniska skisser och mönster skapade av våra fantastiska mönsterkonstruktörer. Ofta behöver man jobba igenom 1-2 prover innan vi blir helt nöjda, för att sedan porträttera plaggen på rätt sätt med hjälp av duktiga stylister och fotografer.

Hur ser framtiden ut för Teurn Studios?
– Vårt mål är att vara ett intressant modehus som finns tillgängligt överallt, då det är något vi saknar. Vi vill skapa plagg som man som konsument känner sig både snygg och stärkt av att bära – och som inte minst fungerar för alla tillfällen. 

Vi hoppas på att starta upp egna butiker i storstäder världen över, samtidigt som vår hemsida blir en viktig del av varumärket för att nå ut med inspiration. 

Louis Abel

Teurn Studios.

Logga in