Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
NK Gala 2023

NK Galans vinnare 2023

En stjärnkock, Sveriges mest innovativa modejournalist och morgondagens stora skådespelerska. Under NK Galan 2023 prisades bland andra Richard Ntege som Årets Stilikon, Martina Bonnier med sin höga ambition att lyckas få Vogue till Skandinavien blev Årets Avtryck och Årets Hederspris gick till Björn Frantzén för att han utan konkurrens satt Sverige på världskartan med sina gastronomiska upplevelser. Missa inte att följa NK på Instagram för att ta del av exklusivt galamaterial och trendspaningar från röda mattan. 

Upptäck NK Galans bästa looks

Årets Hederspris: Björn Frantzén

Hederspris

Thomas Gynning, VD på Frantzén Group, var på plats för att ta emot priset. 

Juryns motivering:

"Årets hederspristagare har satt gourmetsverige på kartan genom succékoncept efter succékoncept. Han har fått världen att komma till Stockholm för gastronomiska upplevelser i världsklass och nya etableringar runt om i världen väntar. Här på NK har årets vinnare utvecklat en av varuhusets mest anrika delar, Bobergs Matsal, till en av Stockholms mest erkända lunchupplevelser med säsongsanpassade råvaror och fantasifulla uppläggningar. I Josef Sachs anda tar han Sverige ut i världen och världen till Sverige genom att förvalta en historisk restaurang med såväl klassiska som nytänkande smaker. Tidigare i år blev årets hederspristagare utnämnd till Världens bästa kock och Michelin-stjärnorna blir bara fler och fler." 

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Hederspris 2023 är Björn Frantzén.

Årets Stilikon: Richard Ntege

Årets stilikon

Juryns motivering:

"Det finns stilbärare som inspirerar inte bara sin närmaste omgivning, utan även framtida generationer. Årets stilikon experimenterar ständigt med sitt stilistiska uttryck och är alltid redo för nästa tillställning, uppdrag eller kreativa idé – oberoende av tema eller väder. Vi ser honom aldrig i samma outfit mer än en gång, men det går aldrig att missta honom för att vara någon annan än just Richard."

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Stilikon 2023 är Richard Ntege.

Årets Innovation: Jennie Rosén

Innovation NK Galan

Juryns motivering:

"Innovationspriset är en hyllning till de som vågar tänka nytt. Vinnaren av årets innovationspris är en sann eldsjäl som brinner för såväl hållbarhet som innovation. Hon representerar svenskt mode som ingen annan och lyckas ständigt förnya och utmana branschen. Framför allt skapar årets vinnare en global nyfikenhet kring svensk mode och har tagit flera unga designtalanger till den internationella modescenen. En sann mentor och inspiratör."

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Innovationspris 2023 är Jennie Rosén. 

 

Årets Framtidslöfte: Alva Bratt

Framtidslöfte

Juryns motivering:

"Vi spår att årets framtidslöfte är morgondagens stora stjärna – eller snarare supernova. Hon är på god väg att slå igenom internationellt och utstrålar en tidlös starquality som få besitter. NK inspireras av hennes lekfulla och gränsöverskridande stil som inte räds för att blanda in olika tidsepoker. Årets vinnare är både en stilbildare och skådespelartalang som ständigt lyckas överraska och hänföra oss."

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Framtidslöfte 2023 är Alva Bratt.

 

Årets Avtryck: Martina Bonnier

avtryck

Juryns motivering:

"Med ett lika tydligt som unikt koncept lyckades årets vinnare med det som ingen annan gjort att ta Vogue till Skandinavien och genomföra Nordens största publicistiska modesatsning någonsin. Årets avtryck går till en entreprenör och modeprofil som garanterat lämnat avtryck efter sig och som kommer att fortsätta skapa både intryck och uttryck i medie- och modesverige. Med målsättningen att få Vogue Scandinavia till världens mest moderna Vogue, och ett föredöme för andra utgåvor att ta efter, kan vi inget annat än att inspireras av årets avtryck 2023."

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Avtryck 2023 är Martina Bonnier.

 

Om NK Galan

När Josef Sachs startade Nordiska Kompaniet 1902 var det med visionen att vara en kommersiell och kulturell teater, en scen för samtiden som erbjuder sina kunder den mest inspirerande miljön för shopping och upplevelser. NK Galan är ett uttryck för just den visionen.

För åttonde året i rad inleder vi höstsäsongen genom att prisa modevärldens mest framträdande kreatörer, varumärken och stilikoner under NK Galan. Årets jury som har haft i uppgift att utse NK Galans vinnare 2023 består av Pär Engsheden, modedesigner och programansvarig på Beckmans, Fredrik Robertsson, kreativ chef på Björn Axén och haute couture-samlare, Thérése Hellström, kreatör och grundare av La Mode Agency, Annica Eklund, Fotograf samt Kreativ chef och ägare av Bolon, John-Jamal Gille, Project Director på Association of Swedish Fashion Brands samt Anna-Carina Helander Anderson, grundare och VD av Seezona.

Logga in