Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Bobergs Matsal öppnar åter.

Efter en tids stängning slår den ikoniska restaurangen i regi av Björn Frantzén upp portarna på nytt.

Bobergs Matsal på NK i Stockholm invigdes 1915. Den ritades av, och fick sitt namn efter, arkitekten Ferdinand Boberg. Bobergs Matsal och NK-huset var de sista verken han slutförde under sin karriär som arkitekt. Bland hans övriga kända verk finns bland annat Prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården i Stockholm.

Sedan 2015 drivs Bobergs Matsal av stjärnkrögaren Björn Frantzén, den enda svenska krögaren någonsin med tre stjärnor i Guide Michelin. Under ledning av kökschef Fredrik Björlin med team utvecklas och förvaltas här arvet från en lång tradition av gastronomiska upplevelser. Menyn har sin grund i det klassiska franska köket i samspel med det nordiska. Bobergs Matsal anno 2021 är med andra ord en historisk ikon i modern tappning. Även i menyn som går under namnet Meny Ferdinand lever Ferdinand Bobergs anda kvar.

Tillsammans med sitt team har Frantzén framgångsrikt lyft lunchen till en upplevelse av samma kaliber som en middag. Matsalens interiör går i ljus ek och väggarna pryds av oljeporträtt. Serveringsvagnar och silverbrickor tar dig tillbaka till tiden när en lunch ute var något extra som fick ta sin tid.

Välkommen till Bobergs Matsal, Plan 4.

Hitta till
BOBERGS MATSAL.

Bobergs Matsal, Plan 4 Tel: 08-762 81 61 Stockholm