- Startsidan/
- Just nu på NK/
- Nyheter/
- Bobergs matsal om säsongens meny
Bobergs Matsal om säsongens råvaror på menyn.
Bobergs Matsal erbjuder säsongsanpassade menyer året runt. Här får råvarorna vara i fokus, utan att kompromissa med hantverket. Vi har träffat köksmästare Johan von Euler från Bobergs Matsal för att höra om säsongens meny.
Hej Johan, vilka råvaror gäller just nu och varför?
– Vi ser fram emot att få upp skreitorsken på menyn inom kort som är i säsong under februari.
Vad kan vi förvänta oss på menyn den här säsongen?
– Vi fortsätter att arbeta med att förfina och modernisera svensk-fransk, klassisk matlagning. Vi ser även fram emot att snart kunna erbjuda mängder av härliga vårgrönsaker på menyn.
På vilket sätt anpassar ni menyn efter de olika säsongerna?
– Vi har ett nära samarbete med producenter, bönder och återförsäljare för alltid kunna erbjuda en meny som är så säsongsinspirerad som möjligt.
Finns det något på menyn som fungerar året runt?
– Vi har flera rätter som vi aldrig byter ut. Själv tröttnar jag aldrig på vår klassiska blodpudding som serveras med varmrökt sidfläsk, lingon, brynt smör och stekta äpplen. Den funkar lika bra på sommaren som på vintern.
Om du bara fick välja en råvara i köket, vilken skulle det vara?
– Ägget. Det är grunden till mycket men samtidigt en egen rätt vilket gör det till en fantastisk råvara. Vi är stolta över våra ekologiska ägg från Sanda Hönseri.