Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Byredo Makeup ser dagens ljus.

En av säsongens största nyheter för den kräsna beautyfantasten måste vara lanseringen av Byredo Makeup.

I linje med sitt doftsegment vill premiumvarumärket utmana idéer om vad skönhet kan vara genom att skapa produkter som uppmuntrar dig att uttrycka din personliga identitet snarare än att rätta dig efter en given standard.

När jag började bevaka makeup- och skönhetsvärlden på riktigt insåg jag hur konservativ och konventionell den till stora delar är. Jag tänkte att vi också kunde göra det här, och att vi kunde göra det annorlunda. I slutändan är skönhet subjektivt och Byredo Makeup behövde reflektera det, berättar Byredos grundare Ben Gorham. 

Byredo Makeup, som är ett samarbete mellan Ben Gorham och den brittiska makeupartisten Isamaya Ffrench, presenterar därför nytänkande produkter som färgstiftet Batôn de couleur, som utöver sin krämiga konstistens i högpigmenterade nyanser utlovar flera användningsområden. Till sällskap har den bland annat den veganska mascaran Space Black, läppstiftet Rouge à lèvres som kommer i flera nyanser med minnesvärda namn som “Divorce” och “Red Armchair” och ögonskuggan Ombres à paupières 5 couleurs i de varierade men lika åtråvärda paletterna ”Corporate Colours”, ”Syre” och ”Necromancer”. Samtliga har en distinkt design som rimmar väl med Byredos redan formmedvetna universum.

Byredo Makeup finns att köpa på NK Beauty.

Hitta till
NK BEAUTY.

NK Beauty, Entréplan Tel: 031-710 12 23 Göteborg

Hitta till
NK BEAUTY.

NK Beauty, Entréplan, Nedre plan Tel: 08-762 84 85 Stockholm