Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Positano

Positano hyllar citronen i NK:s skyltfönster.

I samband med att restaurangen Positano tar över NK:s skyltfönster berättar de varför citronen är så viktig för dem och du får reda på hur du själv kan boosta både matlagning och hälsa.

Mitt i NK-varuhuset i Stockholm hittar du Positano. Ett restaurang- och barkoncept som tar den italienska aperitivokulturen till NK:s hjärta. På menyn lovas det klassiska pastarätter, smakrika sallader, italienska charkuterier och högkvalitativt kaffe. I centrum står citronen och det är också den lika gyllengula och sura som hälsosamma frukten som spelar huvudrollen när Positano tar över en del av NK:s skyltfönster. Här berättar Positanos restaurangchef Mona Dundeberg vad citronen betyder för deras italienska kök och ger dig deras bästa recepttips på citron.

Varför står citronen i centrum hos er?
– Vår restaurang är döpt efter staden Positano som är belägen vid den vackra, citronrika amalfikusten i Italien. Därför är det en självklarhet att citronerna har en stor roll i allt från mat och dryck till inredning på Positano.

Vad utmärker just citronen i matlagning?
– Citronen har en fräsch syra som går bra med det mesta i dryck- och matväg, den är väldigt mångsidig helt enkelt. Både smak och doft för tankarna till sommar och värme och den har dessutom sina hälsofördelar.

Hur använder ni citronen på Positano?
– Vi marinerar våra oliver med citron, vi gör en egen hemmagjorda lemonad och sen har vi förstås vår populära citronpasta Linguine all Limone, med parmesan, citron och mandel.

Vilket är ert bästa tillagningstips med citron i dryck eller mat?
– Lite citronzest är gott på det mesta och kan fräscha upp vilken maträtt som helst. Testa att riva lite över salladen eller burratan till exempel. 

Vad innebär aperitivokulturen och hur märks det på NK?
– Den italienska aperitivokulturen innebär kort och gott att man dricker cocktails och äter någonting litet före maten, innan solen går ned. På Positano på Plan 2 paketerar vi den anrika aperitivokulturen i en modern och visuellt vacker förpackning med fokus på service, kvalitet och atmosfär. NK är den perfekta platsen för detta då det är mycket rörelse och människor i varuhuset under dagen. 

Hitta till
POSITANO

Positano, Plan 2 Tel: 08-762 80 78 Stockholm

4 sätt att boosta kroppen med citron.

  • Prova att dricka citronvatten när du känner sockersug. Det lindrar suget och kan hjälpa till att balansera blodsockret. Drick ett glas det första du gör på morgonen eller innan en måltid.
  • Citroner innehåller mycket askorbinsyra som sägs lindra inflammationer i kroppen.
  • Frukten är rik på C-vitamin som stärker ditt immunförsvar samt tillför kroppen antioxidanter som både boostar hälsa och hud.
  • Har du högt blodtryck och behöve minska på saltet? Byt ut saltet mot citron, som rekommenderas när blodtrycket är högt.
Positano
Positano