Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Swedish Stockings lanserar strumpbyxa för haven.

Som del av Swedish Stockings hållbarhetsarbete har det innovativa varumärket tagit fram en fantasifullt mönstrad strumpbyxa, "Nemo", tillsammans med modeillustratören Cecilia Carlstedt.

Den internationellt erkända konstnären och modeillustratörens färgglada tryck tar inspiration från den häpnadsväckande värld som finns under ytan, och lanseras för att uppmärksamma miljökrisen i våra hav.

Cecilia Carlstedt, som tidigare arbetat med varumärken som Off-White, Jimmy Choo och Vogue, har skapat en lekfull undervattensvärld i pastellfärger, tryckt på en strumpbyxa i 40 denier med vit bakgrund. Materialet är återvunnet till 93 %, och strumpbyxan är helt utsläppsfritt producerad.

Swedish Stockings har som mål att bli världens första cirkulära strumpbyxmärke, och har hållbarhet som sin ledstjärna i allt de gör. I år har varumärket extra fokus på haven och samarbetar med The Perfect World Foundation i sitt arbete att städa upp i våra hav. Överfiske, utsläpp av miljögifter och marint skräp är akuta hot för marint liv, och i längden för vår planet.

Swedish Stockings grundades för att bidra med ett bättre alternativ till ett av de plagg som slits och slängs mest: strumpbyxor. Genom att använda återvunna och innovativa material av hög kvalitet – de erbjuder bland annat strumpbyxor gjorda av återvunna övergivna fiskenät – skapar varumärket strumpbyxor som håller. Swedish Stockings erbjuder även en återvinningsservice genom sitt Recycling Club-intiativ: skicka dina gamla strumpbyxor till Swedish Stockings och få 10 % på ditt nästa inköp.


Swedish Stockings, Nemo, 400kr


Nemo finns endast tillgänglig i fysisk butik och lanseras 16 Februari. Välkommen till NK Damunderkläder på Plan 1 i Stockholm.

Hitta till
NK DAMUNDERKLÄDER.

NK Damunderkläder, Plan 1 Tel: 08-762 88 01 Stockholm