Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

DUBBLA POÄNG 23 SEPTEMBER - 2 OKTOBER FÖR DIG SOM ÄR ELLER BLIR NYCKELKUND. LÄS MER HÄR.

Glas

Fina vardagsglas, eleganta rödvinsglas eller riktigt lyxiga champagnekupor – vad är du ute efter? Hos oss på NK hittar du ett handplockat utbud av glas i alla former. Välj bland våra mest populära skandinaviska klassiker och exklusiv glasdesign från stora lyxmärken.

Glas

201 produkter

Vackra glas för alla tillfällen

Precis som dekorativt porslin förhöjer din matupplevelse, kan vackra glas lyfta upplevelsen av en dryck. Aromen, smaken, temperaturen och känslan i handen – allt påverkas av glaset du dricker ur. Därför anser i alla fall vi att du bör investera i fina glas som du verkligen tycker om. Vare sig det är dricksglas till vardagen eller kristallglasen du plockar fram vid speciella tillfällen.

Behöver du små eller stora glas till vardagens måltider? Älskar du att sippa vin ur riktigt tunna och stora vinglas? Eller vill du kanske kunna servera fruktiga paraplydrinkar i höga glas på sommarens grillfester? Vad du än har för preferenser och vilken typ av glas du än söker, finns det vackra glas för alla sorters tillfällen och behov hos oss på NK.

Kristall eller glas – när lämpar sig vad?

Att välja nya glas, handlar inte enbart om att välja en design du tycker om. Det handlar också om att bestämma sig för vilken typ av glas, som bäst uppfyller just dina behov. Till vad ska glasen användas och i vems händer? Hur tåliga bör de vara och ska de tåla maskindisk? Bör de vara gjorda av vanligt, hederligt glas – eller vill du investera i äkta kristall?

Kristallglas är vackra och eleganta. Kristallens höga briljans, transparens och tunna kanter ger ett lyxigt intryck som många älskar. Det gör kristallglas mycket uppskattade vid festligheter. Däremot kan de kräva mer omsorg än dryckesglas av vanligt glas. De brukar också vara dyrare. Av den anledningen är det mest populärt att använda vanligt glas i vardagen, då det är tåligare och mer fördelaktigt, rent prismässigt. Särskilt i familjer med yngre barn.

Köp exklusiva glas hos NK

Vi på NK har handplockat ett brett och kvalitativt sortiment av vackra glas. Hos oss kan du köpa glas från många av våra största skandinaviska glasbruk, kända för att leverera hög kvalitet som älskats av svenskar i många generationer.

Söker du något extra exklusivt att duka fram på jubileumsmiddagen eller servera ditt bubbel i? Ta då en titt på glasen vi erbjuder från våra globala premiummärken.

  • Kategori

  • Varumärken

  • Färg

  • Prisgrupper