Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

NK:s skönhetsexpert tipsar: Få till glowet med 5 steg 

Ordet "glow" har de senaste åren varit ett av de mest frekvent använda bland oss beauty-junkies. Antalet timmar jag har lagt ned på research för att hitta de hetaste produkterna på marknaden, stått i badrummet och experimenterat mig fram med syror och återfuktat min hy tills den uppnått känslan av en len bebisrumpa har varit många. Jag vågar påstå att alla timmar och research har gett resultat – nu har jag skapat den perfekta steg-för-steg-guiden för hur du får till det där lystriga glowet, med endast fem steg. 

STEG 1: Preppa huden

Preppa

Varför behöver vi preppa huden? Jo, för att undvika igentäppta porer och glåmig hy behöver vi förbereda huden innan vi går på med smink. Detta gör vi genom att noggrant rengöra hyn med en skonsam produkt (gärna två gånger), använda en toner och givetvis exfoliera – räkna med att redan efter detta steg uppleva hyn som mer glowy! 


Shoppa ansiktsvård

Steg 2: Återfukta

bild

Under vinterhalvåret tenderar de flesta svenskar att bli lite torrare i hyn på grund av den kalla luften och då är det viktigare än någonsin att vi återfuktar med rätt produkter. Satsa på en dagkräm som håller dig återfuktad hela dagen och leta gärna efter produkter som innehåller AHA, BHA, niacinamid, hyalyron, glycerin eller c-vitamin – alla dessa är bevisade glow-boosters! 


Shoppa dagkrämer

Steg 3: Primer

bild

När hudvårdsrutinen är lagd är det läge att ge sig på sminket och grunda makeupen med en lystrig primer. Se däremot till att du låter hudvården sjunka in innan du börjar applicera kosmetika. Går du på med sminket för tätt inpå finns risken att primern smular och faller av hyn. 


Shoppa primers

Steg 4: Foundation & concealer

glow

När det kommer till en glowig sminklook är basen, d.v.s. foundation och concealer, A och O. Jag har lärt mig att det finns ingen one-fits-all formula som passar alla, vi har våra egna favoriter. Däremot skickar jag med rådet att alltid leta efter produkter som beskrivs med orden återfuktande, dewy, radiant eller rakt av glowy. I allra högsta grad vill du undvika att komma nära en produkt med ett matt resultat. 


Shoppa foundations & concealers

Steg 5: Highlighter & rouge

bild

Sist men inte minst, mitt favoritmoment i glowguiden – highlighter och rouge. Dessa produkter tillför liv tillbaka till ansiktet och för ett glowigt resultat sträcker jag mig alltid efter krämbaserade produkter. Några av mina favoriter inkluderar Ilias multisticks, La Mers Hydrating Illuminator samt All I Am Beautys Supreme creme Stick I Glam Glow. 


Shoppa highlighters & rouge


Skönhetstjänster i varuhuset

Kan du inte få nog av glow? Boka en av våra skönhetstjänster, anpassade för att din hy ska uppnå ett drömlikt glowresultat. 

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet